Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
35.12
Gram Altın
2466.05
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Özgür Özel'den değişim çağrısı

Seçimden hezimetle ayrılan 7'li masada sular durulmuyor. Seçimin faturasını kimse ödemek istemezken Bay Kemal karşıtları sesini yükseltmeye başladı. Son olarak CHP'li Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na destek geldi.
Özgür Özel'den değişim çağrısı
31 Temmuz 2023 11:22:52
Seçimden hezimetle ayrılan 7'li masada sular durulmuyor. Seçimin faturasını kimse ödemek istemezken Bay Kemal karşıtları sesini yükseltmeye başladı. Son olarak CHP'li Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na destek geldi.

7'li masada sular durulmazken yenilginin faturası kime kesilecek tartışmaları gündemden düşmüyor. Seçimi kaybeden Bay Kemal koltuğunu kaybetmemek adına çeşitli çalışmalar içine girse de bir türlü değişim isteyen muhalif sesleri kesemedi. Son olarak ise muhalif saflara katılan Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na destek gelirken İmamoğlu'nun Belediye başkanı olarak kalması gerektiğine dair görüşte bulundu.

parti-tabaninda-of_356399cc32507e038b957a77eca4ebc6.jpg

Parti tabanında öfke hakim

CHP'li Özgür Özel, "seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmeyenler nedeniyle parti tabanında öfke olduğunu" söyledi. CHP'de süratle devrim gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Özel, İmamoğlu'nun da İBB Başkanı adayı olmasını istedi.

Özgür Özel, seçim hezimetine ilişkin tabandan gelen seslere karşı dikkati çeken değerlendirmelerde bulundu.

“Değişim” taleplerini bir kişiye indirgemenin doğru olmadığını belirten Özel, yeni örgütlenme modeli önerdi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Değişim, lideri de kapsamalı” yönündeki çıkışına “Değişim talebinin lideri, başta genç ve kadın üyelerimiz ile CHP gönüllüleridir” karşılığını verdi. Özel ayrıca, İstanbul’da en yüksek oyu alabilecek adayın ise İmamoğlu olduğunu söyledi.

"Bu sonucu yenilgi olarak görmeyenler tabanımızın ve örgütümüzün hissiyatını da anlamıyor demektir" diyen Özel, CHP tabanında duygusal kopuşun tetiklendiğini söyledi. Özel, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar partimizin almış olduğu en ağır yenilgilerde dahi, baraj altında kaldığımızda bile yaşanmamış bir öfke söz konusu. Bu durumun yok sayılması partimizin geleceğine ve yaklaşan yerel seçimlere ilişkin kaygılarımızı artırıyor. Tabanımızın hissiyatını anladığımızı tabanımıza hissettirebilirsek, bu travmadan kurtulup ayağa kalkarak birlikte yeni bir mücadele başlatabiliriz."

Özgür Özel kimdir?

Özgür Özel (d. 21 Eylül 1974, Manisa), Türk siyasetçi ve eczacıdır. 24., 25., 26., 27., ve 28. dönemlerde Manisa milletvekili olarak görev yapmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24 Haziran 2015 tarihinden 3 Haziran 2023 tarihine kadar Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmüş, daha sonra 3 Haziran 2023 tarihinde Grup Başkanı olarak seçilmiştir.

Özgür Özel, Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi'nde öğrenim gördükten sonra 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olmuştur. Üniversite mezuniyetinin ardından serbest eczacılık yapmış, ayrıca Türk Eczacıları Birliği (TEB) yönetim kurulu üyeliği, sayman ve genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştur.

Siyasi kariyerine 2011 Türkiye genel seçimlerinde CHP Manisa milletvekili olarak başlamıştır. Sonraki seçimlerde de CHP'den Manisa milletvekili olarak meclise girmeyi başarmıştır. Milletvekilliği süresince Sağlık Komisyonu ve CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu'nda görev almıştır.

Özel, Soma Maden Faciası sonrasında meclis komisyonu kurulması için teklifte bulunmuş ve maden ocaklarında denetim ve güvenlik eksikliklerine dikkat çekmiştir. Aynı zamanda 2015 Uğur Mumcu Yılın Siyasetçisi Ödülü'nü almıştır.

Özgür Özel'in CHP içindeki rolü ve liderlik pozisyonu, parti içindeki reform ve değişim süreçlerinin önemli bir parçası olarak görülmektedir.