Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Panzehiri yok!

Dünyanın en zehirli beş hayvanı arasında bulunan Taş balığı, okyanusların ise en zehirli balığı..
Panzehiri yok!
19 Ocak 2016 16:14:00
Dünyanın en zehirli beş hayvanı arasında bulunan Taş balığı, okyanusların ise en zehirli balığı..

Taş Balığı

Dünyanın en zehirli beş hayvanı arasında bulunan Taş balığı, okyanusların ise en zehirli balığı..

245 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık Taş balığının panzehiri yok. Bulunduğu ortama kamufle oluyor ve çok dikkatli bakıldığında görülüyor. Bazen 48 saat hareket etmeden avını bekleyebiliyor.

345 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık Kral kobradan, sarı akrepten ve huni ağ örümceğinden bile daha zehirli olan taş balığının sırtındaki 13 zehirli dikene temas eden canlı, felç kalıyor.

445 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık Sırtında çok zehirli 13 dikeni bulunan taş balığı, temas halinde felç ederek, müdahale edilmemesi durumunda ölüme neden oluyor.

545 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık İstanbul Akvaryum'un en dikkat çeken balığını görmek için Kızıldeniz alanındaki mikro tanka gelenler balığı bulmakta zorlanıyor.

645 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık Panzehiri olmayan balık Türkiye'de bugüne kadar herhangi bir zehirlenme vakasına yol açmamış. Zaten doğal yaşam alanı Kızıldeniz...

745 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık 845 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık

945 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık İskorpit

Ege bölgesi balıklarından ve zehirli bir balık türü. Halk arasında Çarpan olarak bilinen bu balığın dikeni deride kızarıklığa ve şişkinliğe neden oluyor. Zehirin etkisi bir kaç gün sürüyor.

1045 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık Kırmızı karınlı piranalar

Amazon Yağmur Ormanları tankında bulunan Kırmızı Karınlı Piranalar bir çelik kemeri kesecek kadar keskin dişlere sahiptir. piranalar, yaralanan anneleri dahi olsa içgüdüsel olarak kan kokusuna dayanamaz ve saldırıya geçer.

1145 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık Kırmızı Karınlı Piranhalar, bir tehdit ile karşılaştıklarında ya da saldırırken büyük sürüler oluştururlar.

1245 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık İstanbul Akvaryum'da Karadeniz ile başlayan Ege'den Kızıldeniz'e, Cebelitarık Boğazı'ndan Panama Kanalı'na, Pasifik'ten Yağmur Ormanları'na kadar 16 temada yer alan balıklar doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürüyor.

1345 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık Akvaryumda 6.800 metreküp su hacmine sahip, toplam 64 adet tank var. Birbirinden ilginç türlerin bulunduğu yaklaşık 1.500 çeşit, toplam 17 bin adet kara ve deniz canlısı var.

1445 Panzehiri olmayan balık twitter pinterest Panzehiri olmayan balık Karadeniz Alabalığı Karadeniz Alabalığı ya da Deniz-Dere Alası Doğu Karadeniz bölümünde görülen bir alabalık alt türü.