Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2412.77
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Paris üzerinden seçim sörfü yapacaklar

Paris saldırısının zamanlamasına dikkat çeken uzmanlar: "Fransa'da önümüzdeki günlere de seçimler yapılacak. Seçimlerde yeniden aday olacakları bilinen Irkçı ve ayrılıkçı politikaları ile bilinen Sarkozy ve Le Pen bu saldırılar üzerinden sörf yapacaklar" dedi.
Paris üzerinden seçim sörfü yapacaklar
18 Kasım 2015 11:38:00
Paris saldırısının zamanlamasına dikkat çeken uzmanlar: "Fransa'da önümüzdeki günlere de seçimler yapılacak. Seçimlerde yeniden aday olacakları bilinen Irkçı ve ayrılıkçı politikaları ile bilinen Sarkozy ve Le Pen bu saldırılar üzerinden sörf yapacaklar" dedi.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Fransa'nın başkenti Paris'teki son terör saldırısı ve sonrasındaki gelişmeleri Terör uzmanı Dr. Nihat Ali Özcan ve Ankara Strateji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özcan değerlendirdi. Avrupa'da Paris saldırısı sonrası ırkçılık ve yabancı düşmanlığının yükseleceğini belirten Terör uzmanı Dr. Nihat Ali Özcan "Bundan sonra Müslümanların Avrupa'da iş bulması ve sosyal hayatları zorlaşacak. Potansiyel birer suçlu olarak görülecekler. PEDIGA ve benzeri ırkçı, yabancı düşmanı ve müslüman karşıtı grupların terörizm faaliyetleri artacaktır. Siyasi gelecekleri için bazı partiler Avrupa'da İslamofobi ve yabancı düşmanlığını kullanacaktır" şeklinde konuştu.

Paris saldırısında istihbarat aklı var

Paris'teki terör saldırısında bir veya birkaç istihbarat aklının olabileceğini söyleyen Ankara Strateji Başkanı Prof. Dr. Özcan "Fransa, Kuzey Afrika kökenli vatandaşlarına eşit yaşam koşulları sağlayamadığı gibi güvenliklerini de garanti edemedi. Yıllardır süren güvenlik açığı Paris saldırısında gün yüzüne çıktı. Paris'teki saldırıdan sonra Fransa, Müslüman her sakallı genç ve her başörtülü kızın DAEŞ'ci olmadığını bilerek hareket etmelidir. Sakallı Müslüman delikanlı ve başörtülü Müslüman kız Fransa'da ve Avrupa'da özgürce yaşayabilmeli ve sokakta gezebilmeli. Türkiye olarak bu konuda 30 yıllık bir deneyime sahibiz. Her Kürt'ün PKK'lı olmadığını bilerek yaşadık ve yaşıyoruz. Avrupa Birliği ilerleme raporlarında bize demokrasi, fikir özgürlüğü ve benzeri konularda akıl vermeye kalkan Avrupa'nın şimdi buna ters davranmaması gerekiyor" dedi.

Zamanlama manidar

Paris saldırısının zamanlamasına dikkat çeken Ankara Strateji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özcan "Fransa'da önümüzdeki günlerede seçimler yapılacak. Seçimlerde yeniden aday olacakaları bilinen Irkçı ve ayrılıkçı politikaları ile bilinen Sarkozy ve Le Pen bu saldırılar üzerinden sörf yapacaklar" ifadelerini kullandı.

Batı Suriye'de PKK devleti istiyor

Paris saldırısı sonrasına denk gelen G20 liderler zirvesinde ABD başkanı Obama ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin'in sözlerinin iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çeken Ankara Strateji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özcan "Batı ve Rusya, Suriye'de güvenlikli bölge istemedikleri açıkça beyan ediyor. Çünkü güvenli bir bölge oluşturulması ve oluşturulacak bölgeye mülteci durumuna düşen Sünni Müslümanların yerleşmesinden endişe ediyor. Türkiye'nin Fırat'ın batısı vurgusundan da çok rahatsız oldukları kesin. Çünkü İsrail'in güvenliği için Suriye'de PKK/PYD devletinin şart olduğunu düşünen batı mevcut durumda DAEŞ'i bu hayali için kullanıyor. DAEŞ'in şuan bitirilmesi gibi ciddi bir çalışmayı Türkiye dışında veren yok" dedi.