Dolar (USD)
32.78
Euro (EUR)
35.08
Gram Altın
2458.25
BIST 100
10471.32
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Parti mitinginde dev ekran çöktü: Çok sayıda ölü ve yaralı var

23 May 2024 13:31:56
Meksika'da 2 Haziran'da gerçekleştirilecek devlet başkanlığı seçimi öncesinde, adaylardan Jorge Alvarez Maynez'in mitinginde sahnedeki dev metal ekran çöktü. Miting alanında meydana gelen kazada çok sayıda ölü ve yaralı var.

Nuevo Leon eyaletinde son mitingini gerçekleştiren Yurttaş Hareketi'nin devlet başkanı adayı Jorge Alvarez Maynez, ekibiyle birlikte destekçilerini selamlarken sahnedeki dev metal ekran katılımcıların üzerine düştü.

5 kişi hayatını kaybetti

Sahnenin çatısının da çöktüğü olayda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

'Devlet yetkilileriyle iletişim halindeyim'

Olayın ardından tedbiren hastaneye kaldırılan Maynez, X hesabındaki açıklamasında sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "İyiyim ve olup biteni takip etmek için devlet yetkilileriyle iletişim halindeyim" dedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, şiddetli rüzgara dayanamayan dev metal ekranın mitingi takip edenlerin üzerine düştüğü, ardından sahnenin çatısının da çöktüğü ve alanda büyük bir panik yaşandığı görülüyor.

Obrador'dan taziye mesajı

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, X hesabındaki paylaşımında kazadan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ölen kişilerin ailelerine başsağlığı diledi.

Nuevo Leon Valisi Samuel Garcia da yaptığı açıklamada trajik bir kaza yaşandığını ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600