Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Paşinyan'dan Türkiye ve Azerbaycan mesajı!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan ile düşmanlığın sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Barışın tesisi ülkemizin güvenliğini sağlayabilir" dedi.
Paşinyan'dan Türkiye ve Azerbaycan mesajı!
08 May 2024 08:24:51
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan ile düşmanlığın sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Barışın tesisi ülkemizin güvenliğini sağlayabilir" dedi.

Haber: Marina Mussa

Erivan'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik önemli mesajlar verdi. Paşinyan, ülkesinin Türkiye ve Azerbaycan ile olan ilişkilerinde düşmanlığı azaltmayı ve sonlandırmayı hedeflediğini vurgulayarak, "Ermenistan, çevresindeki güvenlik garantileri sisteminin işlemediğini göz önünde bulundurarak barışçıl bir gündemi benimsemiştir. Barışın sağlanması ülkemizin güvenliğine katkı sağlayabilir" dedi. "Ermenistan çevresindeki güvenlik garantileri sisteminin çalışmadığını dikkate alarak barışçıl bir gündem kabul ettik. Barışın tesisi ülkemizin güvenliğini sağlayabilir" şeklinde konuştu.

Paşinyan, İran ve Gürcistan'la ikili ilişkileri derinleştirmeyi amaçladıklarını da söyledi.

'Yeni bir savaş çıkabilir'

"Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan'la sınırın belirlenmesinin ülkesi için güvenlik garantileri sağladığını belirterek, "Tavuş bölgesinden başlayarak sınır işaretlemesi ve direklerin dikilmesi sürecinin yüzde 90'ı tamamlandı. Bu çalışma ilerledikçe güvenlik garantilerinin arttığına ve savaşın anlamını yitirerek mantıksızlaştığına dair inancımız da güçleniyor" dedi.

Paşinyan, Azerbaycan sınırına direklerin iki ülke arasında yeniden savaş çıkma olasılığını ortadan kaldırmak için koyulduğunu kaydederek sınır belirleme sürecinin kesilmesi halinde yeni bir savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

"Ulusal güvenlik stratejisinin revize edilmesi gerekiyor"

Ulusal güvenlik stratejisini gözden geçirme çağrısı yapan Paşinyan, "Yaşanan süreçler Ermenistan'ın kalkınma stratejisinin revize edilmesi gerektiği kanaatini oluşturdu. Bu açıdan bakıldığında ulusal güvenlik stratejisinin de revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu revizyon süreci halihazırda başladı" ifadelerini kullandı.

Son olarak Paşinyan, "Ermenistan'ın varoluş nedeni tarihi adalete ve ulusal gündemlere hizmet etmek değil, vatandaşların özgürlüklerini, mutluluğunu ve refahını sağlamak olması gerektiğini" sözlerine ekledi.

TDV kurban