Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2441.59
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Paw Guards yöneticisi İstanbul Valisi Davut Gül'ü tehdit etti

07 Ağustos 2023 19:25:18
Cinayet çağrısı yapmak ve vatandaşları tehdit etmekle suçlanan Paw Guards adlı kuruluşun dolandırıcılıkla suçlu olduğu iddia edilen yöneticisi Erkin Erdoğdu, İstanbul Valisi Davut Gül ve belediyeleri tehdit etti. Erdoğdu, "Hayvanları toplatmayacağız. İstanbul Valisi'nin sözlerini düzeltmezse istifaya davet edeceğiz. On binlerce insan İstanbul Valiliğine yürümeye hazırız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği, başıboş sokak hayvanları sorununu çözmek amacıyla adımlar atmaya başladı.

Vali Davut Gül, yakın tarihlerde sokak hayvanları konusunda önemli bir açıklama yaptı.

Vali Gül, sokak hayvanlarıyla ilgili belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sahipsiz hayvan diye bir problemimiz de kalmamış olacak." şeklinde ifade etti.

Dünyanın hiçbir yerinde sahipsiz hayvan olmadığını ifade eden Gül şu açıklamada bulundu:

"Sahipsiz olsun, mahallede dolaşsın, insanlara zarar verirse de "ya olabilir" hoşgörü lüksümüz yok. Belediyelere kanunen bir görev verilmiş. Görevini yapacaklar. Belediyeler görevini yaptığında konuştuğumuz problemlerimizin yüzde doksanı ortadan kalkmış oluyor. Ama belediye görevini yapmazsa vatandaşlar yapmazsa bunlara dokunmak gerekiyor işte. "O da bir can" dendiğinde bu sefer vatandaşın yaşam kalitesi düşüyor, can kayıpları oluyor.

Ben şahit oldum Gaziantep'te. Bu yasaklılardan bir tanesi dört yaşındaki çocuğun kafatasını yemişti. Şimdi bu hayvanseverlikle, hoşgörü ile normal karşılayabileceğimiz bir mesele değil. Köpeklerin, hayvanların birer sahibi olacak. Bunları sevenler de bunları sahipleneceklerdir. Onun dışındakileri de belediyeler kısırlaştıracak. Görevini yapacak. Dolayısıyla hem belediyeler, hem hayvanseverler, hem vatandaşlar görevini yaptığında ortada sokak hayvanları, dediğim gibi sahipsiz hayvan diye bir problemimiz de kalmamış olacak."

thumbsbcb19b125243d91e9f50797f4bb7b97805_c07327e3ff53f307f0cb168ae0cfcb15.jpg

Paw Guards yöneticisinden tehdit

Gül'ün açıklamaları sonrası başıboş sokak köpeği tehdidinin savunucularından Pati Koruyucuları Derneği (Paw Guards) yöneticisi Erkin Erdoğdu büyük bir skandala imza attı.

İstanbul Valisi Davut Gül'ün istifa etmesini isteyen Erdoğdu hem Gül'ü hem de İstanbul'daki İlçe Belediye Başkanlarını tehdit etti.

Sokak hayvanları savunucularına çağrı yapan Erdoğdu, Vali Gül'e tepki göstermeyen sayfaların takipten çıkılması gerektiğini söyledi.

'Ben de diyorum ki; Toplatmayacağız'

Erdoğdu tehditlerini şu sözlerle devam ettirdi:

"İstanbul Valisi bu sözlerini düzeltmezse 'istifa' etiketi açacağız. Kimseden korkmuyoruz. Sen susarsan o susarsa ben susarsam kimse konuşamayacak hale gelecek. Sokak hayvanlarını toplayacaklar. Ben de diyorum ki; Toplatmayacağız. Kanundan bihaber vali olmaz olamaz."

'Valiliğe yürümeye de varız'

İstanbul Valisi Davut Gül'e tepki gösterilmesi için çağrı yapan Erdoğdu, "Biz Ankara'da yapmayı düşündüğümüz mitingin ibresini İstanbul'a çevirebiliriz. Bir düzenleme gelmez ise İstanbul Valiliğine yürümeye de varız sayın valim. Kendinize gelin bu açıklamanın düzeltilmesini sağlayın" dedi.

'O belediyeleri ibret-i alem yapacağız'

Bazı belediyelerin bu çıkışın karşısında duracağını söyleyen Erdoğdu, başıboş köpekleri toplayacak belediyeleri de tehdit etti.

Seçimlerin yaklaştığını söyleyen Erdoğdu, "O belediyeleri ibret-i alem yapacağız. O belediyeler bunu unutmasın. İki elimiz o belediyelerin yakasında olacak." dedi.

İlk vukuatları değil

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Paw Guards adlı hayvan yardım kuruluşuyla ilgili ciddi iddialar ortaya atılmıştı.

Söz konusu kuruluşun bölgedeki hayvanlara yardım ettiği iddia edilmiş, ancak denetimi altındaki barınaklara bağışlanan malzemeleri hayvanlara vermediği, bunun yerine ekmekle beslediği iddiaları gündeme gelmişti.

Ayrıca, Paw Guards'ın cins kedi ve köpekleri toplayarak satmaya çalıştığı iddiaları da Kahramanmaraşlı hayvanseverler tarafından dile getirilmişti.

Devletin olduğu yerde tim kurmayı planlamıştı

Paw Guards'ın yöneticisi Burak Arslan, sosyal medyadan canlı yayın yapmış her ilde sokak hayvanlarına müdahale edenlere saldıracak ekipler kuracağını ve ekiplerin içinde boksörlerin yer almasını istediğini açıklamıştı.

Burak Arslan, "Atıyorum; Antalya'da bir köpek arabanın peşine çekilmeye başlandıysa Antalya'dan o ekip anında o gece bu konuya müdahale edecek. Ve bunu bu hafta başlatıyorum. Boksör de istiyorum" ifadelerini kullandı.

Paw Guards'ın yöneticisinden skandal çağrı: 10 kişilik timler kuruyoruz