Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2436.57
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Payman: Başörtüsünü gururla takın

Avustralya'nın ilk başörtülü senatörü Fatima Payman'dan "başörtüsünü gururla takın" mesajı geldi.
Payman: Başörtüsünü gururla takın
28 Temmuz 2022 20:36:31
Avustralya'nın ilk başörtülü senatörü Fatima Payman'dan "başörtüsünü gururla takın" mesajı geldi.

Avustralya Parlamentosu'nun ilk başörtülü senatörü Fatima Payman, başörtüsü takmak isteyen genç kızlara bunu "gururla yapmaları" tavsiyesinde bulundu.

Avustralya'nın ilk başörtülü senatörü Afganistan doğumlu Fatima Payman, Avustralya Parlamentosu'nda yaptığı ilk konuşmasında, "Ne giymem gerektiği hakkında tavsiye veren ya da dış görünümüme bakarak yetkinliğimi sorgulayanlar bilsin ki başörtüsü takmam benim seçimim." ifadelerini kullandı.

Ülke basınından SBS gazetesinin haberine göre, Avustralya Parlamentosu'nun ilk başörtülü üyesi Payman, yaptığı konuşmada "Yüzyıl önce, bırakın 10 yıl önce parlamento, başörtüsü takan bir kadının seçilmesine izin verir miydi?" ifadelerini kullandı.

Afganistan’da doğan ve bir mülteci kızı olarak Avustralya’da milletvekili olan parlamentonun en genç üyesi Payman, kendisine dış görünüşünden dolayı ne giymesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunmaya çalışan kişiler olduğuna işaret ederek, başörtüsü takmanın kendi tercihi olduğunu vurguladı.

"Başörtüsünü gururla takın"

Haziran ayında Batı Avustralya Senatörü olarak seçilen Payman, Avustralya Genel Valisi David Hurley'nin parlamentonun açılış konuşmasına yanıt olarak Afganistan doğumlu ve başörtülü ilk senatör olmasına ilişkin konumunu değerlendirdi.

Payman, genç kızların başörtüsü takmalarına ilişkin "Başörtüsü takmaya karar veren genç kızların, başörtüsünü gururla ve buna haklarının olduğunu bilerek takmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sokaktaki insanları giyimlerine göre yargılamadığını belirten Payman, diğer insanların da kendisini kişisel giyiminden dolayı yargılamasını beklemediğini ifade etti.

Payman'ın parlamentoda resmi hitabını eylülde yapması bekleniyor.

Kaynak: AA ve Euro News