Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2407.98
BIST 100
10302.37
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Peygamberimize hakaret eden Kutay'a öğrencilerden sert tepki

16 Aralık 2022 19:37:11
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenciler Öğr. Gör. Uğur Kutay'ın Hz.Peygamber'e (S.A.V.) hakaret etmesi sonrası Davutpaşa kampüsünde tekbirlerle yürüdü.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay, "Senaryo Yazımı" dersinde müfredat dışına çıkarak Hz. Muhammed'e (S.A.V.) hakaretler savurduğu ortaya çıktı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne dini inançlarına ve Hz. Peygamber'e hakaret edildiğini ve bundan rahatsızlık duyduklarını belirten bir grup öğrenci 7 Aralık 2022 tarihinde şikâyet dilekçesinde iddialarını dile getirdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenciler Öğr. Gör. Uğur Kutay'ın Hz.Peygamber'e hakaret etmesi sonrası Davutpaşa kampüsünde tekbirlerle yürüdü.

Öğr. Gör. Uğur Kutay dersten alındı ve disipline sevk edildi

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Umut. R. Tuzkaya kamuoyunda tepkiyle karşılanan olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Yaptığı açıklamada, "Kamuoyuna Duyurulur: Öğr. Gör. Uğur Kutay hakkında disiplin ve ceza soruşturması açılmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Dersleri başka bir akademisyene aktarılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

Omar çolak
Dinin İslam değil anlaşıldı melun kimsinki sende Allah'ın elcisine dil uzatma hakkını neren buldun meelun
1 yıl 4 ay önce Yanıtla