Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PKK, alevi gençleri kullanıyor

Terör örgütü PKK'ya açıktan destek veren bazı Alevi kuruluşları ve vakıfların bulunduğunu belirten Özdemir Özdemir, "DHKP-C ve MLKP'nin büyük şehirlerdeki alevi gençleri kandırarak Diyarbakır Sur'a götürülüyor. Sinsi bir plan uygulanıyor" dedi.
PKK, alevi gençleri kullanıyor
08 Ocak 2016 10:58:00
Terör örgütü PKK'ya açıktan destek veren bazı Alevi kuruluşları ve vakıfların bulunduğunu belirten Özdemir Özdemir, "DHKP-C ve MLKP'nin büyük şehirlerdeki alevi gençleri kandırarak Diyarbakır Sur'a götürülüyor. Sinsi bir plan uygulanıyor" dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

PKK'nın Alevi gençleri hedef alarak ölüme götürdüğünü belirten Türkmen Alevi ve Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, PKK'nın Aleviler üzerindeki kirli oyununu ve açıklamalarının altında yatan sebepleri açıkladı. Alevi derneklerinin bire bir HDP ve PKK ile olan organik bağlarından dolayı bu açıklamaları yaptığını vurgulayan Özdemir, PKK'ya açıktan destek veren bazı Alevi kuruluşları ve vakıfların bulunduğunu söyledi. DHKP-C ve MLKP'nin İstanbul ve Ankara'da ki alevi gençleri kandırarak Diyarbakır Sur'a götürdüğünü ve orada Türk askerleri ve polisleriyle çatıştırıldığını vurgulayan Özdemir, "Alevi gençlerimizi, terörün üstüne çekmek için beyinlerini yıkayarak onları kullanıyorlar. PKK yöneticileri, Alevi gençleri çatışmalarda ön saflarda güvenlik güçlerine karşı öne sürüyor. Alevi gençler ölsün, bizde Alevileri yanımıza çekelim bir ayrışma yaratarak da Türkiye'yi karıştıralım derdine düşmüş durumdalar" dedi.

İslamsız Aleviliği asla kabul etmiyoruz

Aleviliği İslam'ın dışında bir dinmiş gibi göstermek için PKK'ya yurtdışından destek veren devletlerin ve kuruluşların olduğunu da belirten Özdemir, "Türkiye'yi terörize etmek istiyorlar ama Türk milleti çok sabırlı bir millet. Türkiye Cumhuriyeti devleti de büyük bir devlet. Bunların er geç hesabı sorulacaktır. Biz Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak İslamsız Aleviliği asla kabul etmiyoruz. Alevilik İslamiyet'in içindedir, dışında olan bir yapı değildir. Buradan Alevi ve Sünni kardeşlerimin hepsine seslenmek istiyorum. Bizim başka Türkiye'miz yok. Tek Türkiye'miz var. Bu Türkiye'miz de elden giderse Arap Yarımadası gibi mezhep savaşına sürükleniriz" ifadelerini kullandı.

Gençlerimiz ölüme götürülüyor

7 Haziran sonrası başlatılan operasyonlarda terör örgütün büyük kayıplar verdiğine dikkat çeken Özdemir, birçok üst düzey teröristin güvenlik güçleri tarafından öldürülmesi üzerine PKK'nın Alevi gençleri şehir çatışmalarında öne sürdüğünü belirtti. Özdemir, "Silopi, Cizre, Suruç ve Sur da çatışan PKK militanlarının Kobani'de eğitilerek Türkiye'ye getirildiğini düşünüyorum. HDP ve bir takım Alevi kuruluşları Kobani ile ilgili Türkiye'yi ve dünyayı ayağa kaldırmışlardı. DHKP-C'nin ve MLKP'nin içinde ki alevi olan kandırılmış gençlerimizi acaba Kobani'ye götürüp eğittiler mi? Bu da akıllardaki başka soru. Buradan alevi dedelerime, annelerime, kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bu oyunun, bu tezgahın içine düşmeyin. Çünkü PKK yanına yandaş bulmak için Alevi gençleri de direk ölüme götürüyor. Devletle Alevilerin arasını açmak için şu anda sinsi bir plan uyguluyor" dedi.