Dolar (USD)
32.15
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2472.68
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PKK dış tehdittir

ASDER Onursal Başkanı Em. Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, PKK'nın dış tehdit olduğunu vurgulayarak, Suriye ve Kuzey Irak dahil konuşlandığı bölgelere karşı asimetrik savaş yapılması gerektiğini açıkladı.
PKK dış tehdittir
10 Eylül 2015 12:09:00
ASDER Onursal Başkanı Em. Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, PKK'nın dış tehdit olduğunu vurgulayarak, Suriye ve Kuzey Irak dahil konuşlandığı bölgelere karşı asimetrik savaş yapılması gerektiğini açıkladı.

İSMAİL ZELVİ

[email protected]

Türkiye'ye karşı iç ve dış tehdit olan PKK'ya karşı sınır ötesi harekatın bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiği belirtildi.

ASDER Onursal Başkanı Em. Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, yaptığı yazılı basın açıklamasında PKK'nın konuşlandığı bölgelere karşı Özel Birliklerle asimetrik savaş yapılması durumunda bitirilebileceğini açıkladı.

Türkiye'nin Güneydoğu sınırlarımızın dışında üslenmiş, uluslar arası güçlerin desteklediği bir terör örgütü ile sınırlarımızın içinde ve dışında asimetrik (Gayri Nizamu00ee) bir savaşın tarafı olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, "Kuzey Irak'a Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 1984, 1992, 1995, 1997, 2008, 2011 tarihlerinde, Kara Kuvvetlerinin düzenli birlikleri ile hedefi ve süresi sınırlı kara harekatı icra edilmiş ve kesin sonuca ulaşılamamıştır." Dedi.

MEŞRU MÜDAFA HAKKI

Bölücü terör örgütü ile sadece içerde yapılan mücadele ile sonuç alınamayacağını vurgulayan Tanrıverdi, uzun vadeli stratejik plan hazırlanmasını önerdi.

Bu plan çerçevesinde, bölge halkının devlete aidiyet duygularını arttıracak düzenlemelerin yapılmasına paralel olarak, Kuzey Irak'taki Türkiye'yi tehdit eden PKK varlığını, bütün destek ve kullandığı imkanlarla birlikte tasfiye edinceye kadar, Uluslar arası antlaşmalardan doğan "Meşru Müdafaa" hakkı kullanılarak, Terör Örgütünün üslerine, özel kuvvetler ile asimetrik savaş prensiplerine uygun, örtülü taarruzi harekat uygulanması gerektiğini vurguladı.

PKK'LILARI ALMAN VE ABD'LİLER EĞİTİYOR

Tanrıverdi, Bölgesel Kürt Yönetimi sınırları içinde kalan PKK üslerine yapılacak sınır ötesi kara harekatına esas muhalefetin PKK ile ABD,Almanya ve İngiltere'den geleceğini söyledi.

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta görev yapacak Özel Tim sayısının en az 3 bin kişi olması gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü, "Irak'ta ABD'li özel güvenlik şirketlerine bağlı 10 000'ne yakın özel güvenlik elemanı bulunduğu, DAEŞ 'in ortaya çıkmasından sonra 400 ABD profesyonel askerinin Merkezi Irak Hükümetine danışmanlık yaptığı, Erbil 'de yeni bir ABD üssü tesis edildiği, Çok sayıda ABD, İngiliz, Alman ve İsrail özel kuvvetlerinin Kuzey Irak'taki PKK Üslerinde eğitici ve danışman olarak bulunduğu ve ABD'nin iradesinin dışına çıkan PKK yönetiminin yola getirilmesi için Erbil ve Kobani'ye, DAEŞ'ın ABD tarafından taarruz ettirildiği göz önünde bulundurulmalıdır. Suriye'de yapılanan PYD (Demokratik Birlik Partisi) de PKK'nın Suriye kolu olarak düşünülerek, Suriye'deki Afrin, Kobani ve Haseke-Kamışlı kantonlarındaki yapılanmalar da PKK ile mücadele kapsamı içine alınmalıdır."

KAMPLAR GÜNEY SINIRLARINDA

Tanrıverdi, bölücü terör örgütünün sınır ötesi yapılanması için şu bilgileri verdi, "Bölücü terör örgütünün, Şırnak'ın Uludere İlçesi ile Hakkari'nin Şemdinli İlçesi arasında kalan Türkiye-Irak Sınırının 10-20 Km. güneyi hattında, kırk bin Km2 toprağa sahip "Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi" hudutları içinde,batıdan doğuya Haftanin, Metine, Zap, Gare, Basyan, Avaşin, Hınere, Hakurk bölgelerinde ve Şemdinli bölgesindeki Türk-Irak sınırının 90 Km. güneyinde Kandil Dağı Bölgesinde ana üsleri ve bu üsler civarında bulunan örgüte müzahir 30 kadar yerleşim birimlerinde eğitim merkezleri, ikmal depoları, karargahları ve yönetim birimleri bulunmaktadır.

HAREKAT ÜSSÜ KURULSUN

Tanrıverdi, Bölücü terörle mücadelede, harekat üssü ve komuta kontrol merkezi kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Kara ve hava ateş destek vasıtaları, silahlı helikopter, hedef tespit ve istihbarat unsurları ile takviye edilmiş ve kontrolüne savaş ve nakliye uçakları tahsis edilmiş olarak, "Özel Kuvvetler Komutanlığı" Güney sınırımıza sıfır ve emniyetli bölgelerde tesis edilecek üs bölgelerine intikal ettirilmelidir. Komuta yeri ve harekat merkezi üs bölgesinde tesis edilmelidir. Sınır ötesinde, Irak Merkezi Hükümeti, Bölgesel Kürt Yönetimi ve Irak Türkmenleri tarafından sağlanacak imkanlardan yararlanarak, özellikle Kandil çevresinde, havadan ikmal ve destek alabilecek ve hedeflere ulaşmayı kolaylaştıracak bölgelerde, tesis edilebilecek geçici üslerden de azami ölçüde yararlanılmalıdır." Şeklinde konuştu.