Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2408.93
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PKK taktiği ile liselilere yöneldiler

Eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşarak ortalığı karıştırmaya çalışan uç gruplar, çeşitli algı operasyonları ile yeniden gündeme geldi. Referansını terör örgütünden alan bu kirli zihniyet, şimdi de PKK taktiği ile lise öğrencilerine yöneldi.
PKK taktiği ile liselilere yöneldiler
22 Haziran 2016 10:07:00
Eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşarak ortalığı karıştırmaya çalışan uç gruplar, çeşitli algı operasyonları ile yeniden gündeme geldi. Referansını terör örgütünden alan bu kirli zihniyet, şimdi de PKK taktiği ile lise öğrencilerine yöneldi.

EZGİ ÇELİKANKARA

Şer odaklı güçler vesayetin gerilemesiyle birlikte çeşitli bahanelerle bir takım kirli girişimleri sahneye koydu. Yeni bir Gezi kalkışmasının zeminini hazırlamaya yönelik lise öğrencilerini sokağa çağıran planın deşifre edilmesi ise, yaşanan manipülasyonları gözler önüne serdi. Kaos çıkrmak isteyenlerin eylemlerine işaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Geçmişte ağacı bahane ederek kaos çıkarmak istediler. En son Cihangir'de meydana geldiği iddia edilen olayın algı operasyonu çıkması da birilerinin ülkede kaos istediğinin delili olmuştur. Türkiye'nin bölgesel aktör olmasını ve 2023 hedefine ulaşmasını geciktirmek istiyorlar. Ama bu kirli senaryoları uygulamaya kalkanlar ne yaparlarsa yapsınlar milletimiz sağduyulu. Güçlü bir Cumhurbaşkanımız hükümetimiz ve Biz 12 Eylül öncesi sağcısıyla solcusuyla kavga ettik, hatta kavga ettirildik. Bunun bedelini de ağır ödedik. Bu nedenle lise öğrencilerimizi ve ailelerini sağduyulu olmaya davet ediyorum" dedi.

Eski Türkiye özlemi çekiyorlar

Türkiye'nin prestijli projelerinin iptalini isteyen bir grubun varlığına işaret eden AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu "Türkiye'nin ilerlemesinden rahatsızlık duyan anlayışın piyonu olmuşlardı. Bunu 7 Haziran öncesi seçimlerde 'Müslümanlar için Kabe neyse bizim için Taksim odur 'diyerek daha açık bir şekilde dile getirdiler. Şu anda gençleri tahrik ederek bir karanlık oluşturmaya çalışıyorlar. Devletimiz 3-5 çapulcudan çekinip hukuki bir olayı hayata geçirmekten imtina etmemeli. Orada bir kışla ve yıpranmış bir AKM var. Onun prestijli hale getirilmesi için bir çalışma yapılacak. Bu noktada Taksim meydanında cami ihtiyacının karşılanması da uygun görülüyor" bilgisini verdi.

PKK gibi çocukları kullanıyorlar

Yaşananların Gezi ılaylarının devamı niteliğinde olduğunu aktaran 25. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, "AK Parti, bütün toplumsal alanlarda ve kamu işleyişinde milletin iradesini iktidara taşıyor. Gezi olaylarında olduğu gibi aynı denklem, aynı tezgah devam ediyor. O zamanda meselenin ağaç olmadığını kendileri belirtmişti. Ama zaman zaman entrüman değiştirerek gündeme gelen beyaz cumhuriyetin sarışın çocukları kendi ülkelerindeki milli unsurları boğmak için son kozlarını oynuyorlar. Toplumu bertaraf etmek istiyorlar. Lise öğrencilerine özellikle yöneldiklerini düşünüyorum. Çünkü PKK'da bunu yapıyordu, Geziciler de bunu yapıyorlar. Gençlerimizi kullanarak toplumun galeyana gelip hükümete zarar vereceğini hesap ediyorlar. Ancak yenildiler ve bu yenilgiyi hazmedemiyorlar" dedi.