Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2403.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

PKK'yı taban korkusu sardı

PKK'nın Kürtlerin kendilerini lanetlenmesinden çekindiği ve bölgedeki halkın uyanışına sebep olan aydınları hedefe koyduğu ortaya çıktı.
PKK'yı taban korkusu sardı
21 Haziran 2016 09:28:00
PKK'nın Kürtlerin kendilerini lanetlenmesinden çekindiği ve bölgedeki halkın uyanışına sebep olan aydınları hedefe koyduğu ortaya çıktı.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Bölge kaynakları "PKK yıllardır korktuğu halk tabanını kaybetme endişesini şu günlerde yaşamaktadır" diyor. PKK, çukur ve sokak taktiğinde kendisi yalnız bırakan Kürtleri ihanet içinde gördüğü için önümüzdeki dönemlerde doğrudan Kürtleri hedef alacak eylemlerde bulunacak.

İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilerde, PKK, Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin, Lice, Şırnak, Yüksekova halkını ve Mehmet Metiner, Galip Ensarioğlu, Muhsin Kızılkaya, Orhan Miroğlu, Mehdi Eker ve Kemal Burkay gibi Kürt halkının zor döneminde yanında olan aydınları hedef alacak. PKK, çukur ve sokak savaşlarına destek vermeyen bölgedeki ilçe ve şehirlere karşı nefret söylemlerini, eyleme dönüştürebilir. PKK, çukur kazmadığı ve sokak çatışmalarına katılmadığı için Van belediyelerini kendi partileri olmalarına rağmen hain ilan etti. Van halkının Türkiye Cumhuriyet'ine olan sadakati ve İslam dinine olan bağlılığından da çok rahatsız olan PKK'nın özellikle Dersim kolu Van halkını hedefe koydu.

Alevi kolu kin kusuyor

PKK'nın Dersim (Marksist Alevi) kolunu temsil eden KCK/PKK yöneticilerinden Bese Hozat, son dönemde Kürtlerin din, iman, ahlak anlayışı ve söylemiyle Mardin ve Van gibi bazı illerde asker ve polisle bütünleşmesinden çok rahatsız. Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Alevi dedesinin de PKK'nın hedefi haline gelmesinden sonra PKK'nın Alevi kolu, Sünni Kürtlere karşı kanlı eylemlere girişebilir. Bölge halkının uyanışına sebep oldukları için AK Parti, HDP ve STK'lar içinde olan Kürt aydınlarının bölgeye gelmesini yasaklamak isteyen PKK elebaşlarından Bese Hozat, "Halkımız bunlara itibar etmiyor ve hiçbir zaman etmemeli. Bunların Kürdistan'a adım atmaları da engellenmelidir. Bu tür insanlara Kürdistan'da yer yoktur" şeklinde cümlelerle bu aydınları hedef gösterdi. AK Parti'nin içindeki başta Sünni kökenli siyasetçileri hedefe koyan Hozat, bölgedeki Kürt ve Alevi kökenli vatandaşları karşı karşıya getirmeyi düşünüyor.

Batı'da mezhep, Doğu'da milliyet kavgası

PKK, İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirlerde gençlik yapılanmaları ve sol alevi örgütlenmeler aracılığıyla ramazan ayında Sünniler ile Aleviler arasında gerilime sebep olacak söylemlerle kavga başlatmak için düğmeye bastı. Cihangir'de yaşanan sıradan bir kavga üzerinden gezi söylemlerine başlayan malum medya tarafından Sünnilere ramazan ve camiler üzerinden, Alevilere ise cem evleri ve özgürlükler üzerinden yalan haberlerin pompalanmasını hedefleyen KCK ve bütün sol örgütlerin birleştiği kolektif yapılanma tarafından doğu illerinde ise Türkler ve Kürtler arasında kavga çıkarılmak isteniyor. Son dönemde ağır darbe yiyen ve toparlanma sürecine girmek isteyen PKK, Türkiye'yi kaosla meşgul etmeyi düşünüyor.