Dolar (USD)
32.39
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2394.09
BIST 100
10237.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Polis Avustralya'da yüksek hız yapan gencin otomobilini parçalandı

19 Ağustos 2023 19:49:36
​Avustralya'da bir senelik ehliyet sahibi olan 20 yaşındaki bir sürücü, saatte 253 kilometre hız yaparak hız sınırını aşınca önce tutuklandı, ardından aracı parçalandı.

Güney Avustralya'da, saatte 110 kilometre hız sınırının bulunduğu bölgede aşırı hızla araç kullanarak trafik kurallarını ihlal eden genç sürücü, polis takibinden kaçmak ve kayıt dışı araç kullanmak gibi suçlardan tutuklandı.

Aracın 3'te 2'si parçalandı

20 yaşındaki Williams, aldığı cezanın ardından aracını teslim etmek zorunda kaldı.

Ancak, bu otomobil yetkililer tarafından ezildi. Geçtiğimiz yıl, tehlikeli sürüş yapan 1500 kişinin arabasına el konulduğu belirtildi.

Bu arabaların yaklaşık olarak 3'te 2'sinin ezildiği ve 3'te 1'inin ise satıldığı ifade edildi.

Hurda metal elde etmek amacıyla ezilen arabaların büyük bir kısmının yolda güvenli bir şekilde kullanılamaz hale geldiği vurgulandı. Ayrıca açıklamada, bu tür tehlikeli sürüş davranışlarının, etrafında tonlarca tehlikeli ve kusurlu metal bulunan bir ortamda gerçekleştirilmesinin risklerine dikkat çekildi.

Sürücü hapis cezasına çarptırıldı

Trafikten men edilen sürücü ayrıca "Hoon Sürüş Yasaları" çerçevesinde tehditkar sürüş davranışı nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

Avustralya, trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüleri caydırmak amacıyla sıkı cezalar uyguluyor.

"Hoon Sürüş Yasaları" ile trafik canavarlarını yollardan uzak tutmayı hedefleyen ülke, hız ve kırmızı ışık kameraları, para cezaları ve ehliyet puanlarının düşmesi gibi cezaların yanı sıra daha sert önlemler de uyguluyor.