Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2402.46
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ramazan''da korona

Ramazan''da korona
29 Nisan 2020 01:19:00

SEFA SAYGILI

Geçmişteki muhteşem iftar sofraları bu yıl olmayacak. Artık yemeklerimizde aile bireyleriyle, en fazla da yakın dost ve akrabalarımızla birlikte olabileceğiz. Ancak muhakkak sosyal mesafe kuralına uymalıyız. Özellikle kapalı alanlarda bu kurala uymak daha da önem kazanıyor. Çünkü bu virüs konuşurken, hapşırırken yani ağzımızı açmak zorunda kaldığımız tüm eylemlerle yayılabiliyor.

Bu yüzden iftar ve sahur sırasında yüksek sesle konuşmamaya, hapşırıldığında kâğıt mendille ağzı kapatmaya kısacası virüsün ortama saçılmasına yol açabilecek hareketlerden kaçınmaya dikkat etmeliyiz.

Yine vücut direncimizi, bağışıklığımızı artıran gıdalara sofralarımızda ağırlık vermeliyiz. Bunun için de sebze ve meyveler, et ve süt, doğal ve sağlıklı gıdalar tercihimiz olmalı. Turşu, kefir, ev yoğurdu immun (savunma) sistemimizi güçlendirecektir. Tuzlu ve şekerli yiyecek ve içeceklerden, hazır işlenmiş gıdalardan uzak durmalıyız.

Sahuru hafif ve sindirilmesi kolay gıdalarla yapmalı, ağır yemekten sonra dolu mideyle uykuya yatılmamalıdır. Kaliteli ve yeterli uyku alınması yine savunma sistemimize kuvvet verecektir.