Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Referandum memleket meselimiz'

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Referandum'da 'EVET' oylarının sayısını arttırmak için yaptıkları çalışmaları ve İlçesi'ndeki son durumu Milat'a anlattı.
'Referandum memleket meselimiz'
03 Mart 2017 09:36:00
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Referandum'da 'EVET' oylarının sayısını arttırmak için yaptıkları çalışmaları ve İlçesi'ndeki son durumu Milat'a anlattı.

Ezgi ÇelikAnkara

Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven ve Ankara Ekonomi Müdürü Şakir Kurter, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü makamında ziyaret etti. Başkan Akgül, referandum öncesi AK Parti ilçe teşkilatları olarak yapılan çalışmalara dair önemli ayrıntıları paylaştı.

"Esnaflarla istişare toplantılarımız başlıyor"

16 nisan'da yapılacak olan referandum için Mamak Belediyesi olarak tam kadro çalıştıklarını dile getiren Başkan Akgül, bu hafta itibariyle de esnaflarla kahvaltı ve istişare toplantılarının startını vereceklerini açıkladı. AK Parti tabanına ve MHP'ye yönelik bir çalışma stratejisi hazırladıklarını kaydeden Akgül, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) bünyesinde belediye olarak kapsayıcı bir yol haritası belirlediklerini ifade etti. Anketlerde kararsız olan vatandaşları sahada da görmenin mümkün olduğunu söyleyen Akgül, "Vatandaş, referandumu yeni yeni gündemine alıyor. Kararsız vatandaşlarda da süreç geçtikçe olumlu yönde bir hava oluşuyor. Bu işi çantada keklik gibi görmek yanlış olur. Biz çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

"Vatandaşlarımızın düşüncelerini önemsiyoruz"

Geçtiğimiz günlerde Sivil Toplum Kuruluşları'nın hemşeri dernekleri ile bir araya geldiklerini belirten Başkan Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemiz bir süreçten geçiyor. Bu süreç hepimizi ilgilendiriyor. Biz belediye olarak bu davetleri organize ederek istişareler yaptığımız zaman vatandaşlarımız rahatlıyor. Bu haftada esnaflarla ilgili kahvaltı ve iştişare toplantılarını başlatıyoruz. Bizim toplam 6 bin 500 civarında esnafımız var. Esnafın sorunları için mesela KOSGEB'den bir temsilciyi ve oda başkanlarını davet ediyoruz. Hem esnafın sorunlarını dinliyoruz hem de referanduma ilişkin istişarelerde bulunuyoruz. Ayrıca ev toplantılarımızda devam ediyor. Taksi, dolmuş durakları ve esnaf ziyaretlerimizde devam edecek. İl teşkilatımız ile de koordine çalışıyoruz, bizi belediyesi olmayan yerlere de yönlendiriyorlar. Genel Merkez Van Çaldıran ilçesini bize kardeş yer olarak verdi. Ekiplerimiz şu an orada. Önümüzdeki hafta oraya da ziyarette bulunacağız."

"AK Parti tabanında fire olmaz"

"Ülkenin gündeminde huzur olmazsa benim belediye başkanı olmamın bir anlamı yok" diyen Başkan Akgül, "15 Temmuz gibi büyük bir hadise atlattık. Demokrasi ortadan kalktığında istediğin kadar başarılı ol, istediğin kadar iş yap ortada hiçbirşey kalmıyor. Bu nedenle yırtınarak çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. AK Parti tabanında fire olacak gibi algı operasyonlarına kalkışıyorlar. 'AK Parti'liyim ama yeter artık hayır diyeceğim!' diyen kişinin tabanını araştırdığımızda FETÖ ile bağlantısı olduğu ortaya çıkıyor. Ben AK Parti tabanında bir kayma olacağını düşünmüyorum." dedi.

"İnsanlarda hala şartlanmışlık var"

Referandum sürecinin vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğine dikkat çeken Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen arazi gezerken 3 CHP'li genç çocuk ile karşılaştık. 'Ne yapacaksınız' dedim. 'Tabiki hayır vereceğiz. Bir adama bu kadar yetki verilmez. Bu diktatörlük' dedi. 'Şu an Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini biliyor musun?' dedim. 'Şu an zaten kullanıyor' dedi. 'Şu anda yarısını bile kullanmıyor. 12 Eylül anayasası daha geniş yetkiler vermiş ama hiçbir sorumluluğu yok. Bu Anayasa değişikliğinde bunlarla yetki ve sorumluluk geliyor. Kaldı ki bu mesele Tayyip Erdoğan meselesi değil' dedim. Durumu izah etmemin ardından çocuk 'Ben hiç böyle düşünmemiştim' dedi. Numaramı verdim gece mesaj atmış. Başkanım sen benim kafamı karıştırdın ben böyle olduğunu bilmiyordum diye. İnsanlarda hala şartlanmışlıklar var."

"Referandum, memleket meselemiz"

AK Parti ve MHP'nin birlikte hareket etmesinden rahatsızlıklar duyanların olabileceğini söyleyen Akgül, "MHP'nin kendi içerisinde Devlet Bahçeli ile hesaplaşmayı bu sandıkta görmek isteyenler var. Referandumda değişen 18 maddeden ziyade farklı konular ön plana çıkmış durumda, bu bir memleket meselesi. Bazı meselelerin hesaplaşma yeri burası değil. "

"Algı operasyonlarına dikkat"

AK Parti'nin rehavete kapılmadan son güne kadar her vatandaşa dokunacağını dile getiren Akgül, "Biz rehavetin sonucunu 7 Haziran seçimlerinde gördük. Biz vatandaşlarımızı dinleyerek, kararsız seçmenimizi aydınlatmalıyız ki sonuçta hiçbirşey garanti değil. Biz işi sağlama alacağız. Sandıktan yüzde 51 oy bile çıksa tartışmaya yol açacaktır. Vatandaşlarımızla istişarelerde bulunduğumuzda, kafalardaki soru işaretlerinin kalktığını görüyoruz ve yaşıyoruz. Özellikle sosyal medyada yer alan algı operasyonlarına da milletimiz itibar etmemeli. AK Parti Genel Merkez'de buna yönelik ciddi bir çalışma yapılmasınıda istedik" şeklinde konuştu.