Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2388.70
BIST 100
10264.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Renkli köy piknikleri başladı

Soğuk ve yağışlı havalara rağmen İstanbul'da köy derneklerinin düzenlediği piknikler başladı.
Renkli köy piknikleri başladı
29 Haziran 2018 10:55:00
Soğuk ve yağışlı havalara rağmen İstanbul'da köy derneklerinin düzenlediği piknikler başladı.

İlhan ÇULHA

Erzurum İspir Mescitli Köyü Derneği'nin bu yıl 5'incisini gerçekleştirdiği piknik, Fatih Ormanı'nda gerçekleştirildi. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Dernek Başkanı Şeref Uçan, katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, bu geleneği sürdüreceklerini söyledi.

Vatandaşlar akın etti

Pikniğe Bursa, Tekirdağ ve İstanbul olmak üzere birçok şehirden 7'den 70' e katılım sağlandı. Piknik Kur'an tilavetiyle başladı. Şiddetli yağmura aldırış etmeyen vatandaşlar, hazırlıklı gelerek kurdukları çadırın altında yağmurun geçmesini bekledi. Tekirdağ'dan Yaşar Kartarcı, geçen yıl ki piknikte de yağmurun yağdığını belirterek, mangal yapmadan gitmeyeceklerini ifade etti. Bursa'dan gelen Yakup Bostancı ise çocukları Yunus Emre ve Yusuf'un isteğiyle pikniğe katıldıklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Doyasıya eğlendiler

Yağmurun durmasıyla halaylar çekildi, semaverler, ızgaralar yakıldı, çaylar büyük bir keyifle yudumlandı. Piknikte düzenlenen yarışmalar da renkli görüntüler yaşandı. Çocukların ve büyüklerin de katıldığı etkinlikte, çuval yarışı, halat çekme ve bilgi yarışması düzenlendi. Yöresel sanatçıların da katıldığı eğlencede türküler söylendi, başarılı olan her çocuğa dernek yöneticileri tarafından madalya verildi.