Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Revnakın izdüşümü' Dolmabahçe'de

TBMM Klasik Türk Sanatları Merkezi'nin Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ziyaretçiyle buluşan 'Revnakın İzdüşümü' sergisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman tarafından açıldı.
'Revnakın izdüşümü' Dolmabahçe'de
02 Nisan 2018 10:29:00
TBMM Klasik Türk Sanatları Merkezi'nin Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ziyaretçiyle buluşan 'Revnakın İzdüşümü' sergisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman tarafından açıldı.

ÖZLEM DOĞAN

Klasik Türk Sanatlarının usta öğreticileri ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan 'Revnakın İzdüşümü' sergisi Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Açılışa TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Kılıç, Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Fahrettin Gün ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren ve Klasik Türk Sanatları Merkezi hakkında bilgiler veren TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Kılıç'tan sonra kürsüye gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin şöyle konuştu:

Kadim sanatlarımız yeniden canlandı

"Kadim sanatlarımızın ustaları artık kalmadı dediğimiz günlerden geçtik. Hamdolsun bugün yeniden toprakta fışkırır gibi Anadolu'nun her tarafından bir bereket haresi halinde ülkemizi sarıp hayata döndüğünü görüyoruz."

Sanatkar milli hazinedir

'Sanatlarımızı yaşatacağız ve önem vereceğiz' diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Sanatkar kolay yetişmeyen büyük bir milli hazinedir. Sanatkarlarımızı tebrik ediyorum ve ömürlerinin uzun olmasını diliyorum. Kültür bakanlığım sırasında da klasik sanatlarımıza çok ehemmiyet vermiştim. Sanatçıyı yüceltmek, maddi imkansızlıklardan arındırmak ve rahat eser vermesini sağlamak gerekiyor Tarihimize bağlılığımızı sürdürmek durumundayız ve değerlerimizi yaşatmalıyız" şeklinde konuştu.

Yok olmaktan kurtulduk

Türkiye'nin 15 Temmuz'da yokluktan ve yok olmaktan kurtulduğunu ifade eden Kahraman, Darbe başarılı olsaydı hudutlarımızda kurulu üç devlet olacaktı. Küçük bir kara parçasında birbirine giren insanlarımız olacaktı. Dış müdahalelere açık olacaktık. Fakat Cenab-ı Hak bizi korudu. Senaristler milletimizi hesaba katmadı. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla halkımız meydanları doldurdu. Ben de abdestimi aldım ve gidip meclisimizi açtım. Büyük devletiz. Su uyur düşman uyumaz. Ruhumuzu zinde tutmak zorundayız" dedi.

Dünya çapında sanatkarlarımız var

TBMM Başkanı İsmail Kahraman sözlerini şu şekilde noktaladı: "Sanata değer vermeliyiz. İnsanlarımız sanatkar olsun. Sanatı ve sanatkarı sevmeliyiz, teşvik etmeliyiz. Sanatta çok ileriyiz. Dünya çapında sanatkarlarımız var. Burada onların eserlerini göreceğiz."

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek sergi açılışı gerçekleşti. Klasik sanatların en güzel örneklerinin ziyaretçiyle buluştuğu sergi, 29 Nisan tarihine kadar açık kalacak.