Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vali Baydaş, heyelan yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, önceki gün heyelanların yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı.
Vali Baydaş, heyelan yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu
05 Ekim 2023 10:40:12
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, önceki gün heyelanların yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı.

Vali Baydaş, Rize'nin Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde gerçekleşen incelemelerde, Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Erol Bıyık'tan bölgedeki çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. İncelemeler, ilçenin su kaynakları, altyapı projeleri veya benzeri konularda olabilir ve bu tür incelemeler yöneticilerin yerel ihtiyaçları ve gelişmeleri takip etmelerini sağlar. Bu sayede daha iyi bir altyapı ve yaşam kalitesi sağlamak amaçlanır.

Baydaş, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Rize'nin özellikle doğu ilçelerinde, yer yer şiddetini artıran, hatta bazı bölgelerde metrekareye 200 kilogramın üzerinde düşen yağışla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Bütün ekiplerin sahada çalıştığını belirten Baydaş, şunları kaydetti:

"Şu anda yer yer var olan heyelanları temizliyorlar. Sahada gayret gösteren bütün ekiplerimize teşekkür ediyorum. Afet sonrası ihtiyaçları ve hasar olan yerleri hemen tespit edeceğiz. Gerek tarım gerekse altyapı hasar tespitlerini yerinde yapacağız. Süratle bu tespitlerin iyileştirme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Sevindirici olan şey, can kaybının olmaması. Can kaybı olmadığı sürece maddi hasarların üstesinden gelebilecek güçteyiz."

VF kat sağ