Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2423.82
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

RTÜK Başkanı Şahin'den Taşcı'ya cevap

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK üyesi İlhan Taşcı'nın iddialarına sert tepki gösterdi. Şahin, 'Kişi çalıştığı Kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur.'' dedi.
RTÜK Başkanı Şahin'den Taşcı'ya cevap
24 Aralık 2021 20:36:38
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK üyesi İlhan Taşcı'nın iddialarına sert tepki gösterdi. Şahin, 'Kişi çalıştığı Kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur.'' dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyesi üyesi İlhan Taşcı'nın iddialarına cevap verdi.

'DEFALARCA UYARDIK! VAZGEÇMİYOR'

İdari ve adli olarak gereğinin yapılacağını belirten Şahin, ''Kişi çalıştığı Kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur? Medyada ayrımcılık yapmaması,verileri çarpıtmaması için kendisini defalarca uyardık, vazgeçmiyor. Hezeyanları kabul edilemez. Şahsım ve Kurum çalışanlarımıza yönelik bu iftiraları için idari ve adli anlamda gereği yapılacaktır.'' ifadelerini kullandı.

TAŞÇI NE DEMİŞTİ?

"Yayıncı kuruluşlar; ya iktidarı övmeleriyle bilinen veya kendini iktidara yakın konumlandıran ve iktidar lehine yayın yapan haber kanalları. Bu bir yıl içinde RTÜK, bu kanallar ile ilgili bir tek ceza dahi vermedi. Bu kanallar ile ilgili RTÜK’ün üst kurul toplantısına bir tek rapor bile getirilmedi. Ceza verilmesini bırakınız, bir tek rapor bile değerlendirilmedi. İktidarı eleştiren kanallar yayın ilkelerini ihlal ediyor, bu hiç ceza almamış, haklarında bir tek rapor dahi düzenlenmemiş kanallar yayın ilkelerine uyuyor mu da RTÜK bunları görmezden geliyor? RTÜK’ün kendi resmi belgeleri, kaynakları bunu yalanlıyor. 2021 yılında en çok şikâyet edilen ilk üç kanal sıralamasında bu kanallardan. Haklarındaki şikâyet 100 bine dayanmış durumda, bugün, 24 Aralık itibarıyla. Düşününüz ki izleyiciden on binlerce şikayet gelmesine rağmen bu kanallarla ilgili düzenlenmiş tek bir rapor, verilmiş tek bir ceza dahi yok. Bu tablo RTÜK’teki adaletsizliğin, liyakatsizliğin, keyfiliğin, görevi kötüye kullanmanın ve ayrımcılığın tablosudur. İnsan en azından nazar boncuğu niyetine bir ceza verir. Bunların tamamı yaptırım gerektiren yayınlar yapan kanallar. Bu kanalların koruyucusu, hamisi, temsilcisi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’dir."