Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2441.66
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

RTÜK'ten 16 milyon lira teşvik ödülü!

Sık sık ahlaksız yapımlara karşı verdiği mücadele ile gündeme gelen RTÜK'ten Türk aile yapısını korumaya yönelik yapımlara 16 milyon lira teşvik ödülü!
RTÜK'ten 16 milyon lira teşvik ödülü!
31 Temmuz 2023 14:04:31
Sık sık ahlaksız yapımlara karşı verdiği mücadele ile gündeme gelen RTÜK'ten Türk aile yapısını korumaya yönelik yapımlara 16 milyon lira teşvik ödülü!

Türkiye'de Türk aile yapısını bozmaya yönelik birçok yapım ile mücadele eden RTÜK, Türk aile yapısını korumaya yönelik yapımların öne çıması adına 16 milyon lira teşvik ödülü dağıtacak.

RTÜK ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının iş birliğinde başlatılan, yaklaşık 16 milyon lira teşvik ödülü dağıtılacak Çocuk ve aile dostu yapımlar projesine 30 Eylül'e kadar başvurulabilecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği içinde, çocuk ve aile dostu yapımları teşvik etmek amacıyla ödüllendirme programı düzenliyor.

Resmi duyuru ilan edildi

RTÜK tarafından yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ortaklığında yürütülen teşvik projesinin takvimi, Üst Kurulun resmi internet sitesinde yayınlandı.

Bu projede, 1 Temmuz 2022 ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasında yayınlanan çocuk ve aile dostu yapımlar ve diziler ödüllendirilecek. Amacı, bu tür yapımları teşvik ederek toplumda daha fazla farkındalık yaratmak ve daha nitelikli içeriklerin üretilmesini sağlamak.

Ödüllendirme programı sayesinde, gelecekte daha fazla çocuk ve aile dostu içeriğin üretilmesi ve televizyon ekranlarında yer alması umulmaktadır. Bu tür içerikler, çocukların ve ailelerin izleme deneyimini olumlu yönde etkileyecek ve daha sağlıklı bir televizyon kültürü oluşturulmasına katkıda bulunacaktır.

Başvuran radyo ve televizyon kuruluşları, yayın örneklerini ilgili başvuru alanına yükleyecekler. Seçici kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda, 10 kategoride çocuk ve aile dostu yapım ödülü verilecektir.

Çeşitli kategorilerde gerçekleştirilecek

"2023 Aile ve Çocuk Dostu Yapım ve Dizi Teşvik Ödülleri," dizi, film, haber, belgesel, çocuk programı, spor programı, yarışma, güncel yapım, bilim, sanat, kültür ve eğlence programları kategorilerinde dağıtılacak.

Başvuruların nihai değerlendirmesi, 1 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında, RTÜK ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan Seçici Kurul tarafından yapılacaktır.

Ödüllerin toplam değeri 15 milyon 621 bin lira olarak belirlenmiştir. Bu teşvik ödülleri sayesinde, çocuk ve aile dostu içeriklerin televizyon ekranlarında daha yaygın bir şekilde yer alması ve kaliteli içeriklerin üretilmesi hedeflenmektedir.

rtuk1_efa8b2ce157a1fa2c4b17c568177ef00.jpg

RTÜK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye'de medya hizmet sağlayıcılarına denetim ve düzenleme yapmakla görevli olan bağımsız bir kurumdur. RTÜK'ün temel amacı, radyo ve televizyon yayınlarının içeriğini, reklamlarını ve teknik kalitesini denetlemek, düzenlemek ve toplumun değerlerine uygunluğunu sağlamaktır.

RTÜK, Türkiye'deki tüm radyo ve televizyon kanallarını ve medya hizmet sağlayıcılarını düzenlemek, lisanslandırmak ve denetlemekle sorumludur. Ayrıca, radyo ve televizyon yayınlarının yerel ve ulusal düzeyde adaletli ve çeşitli olmasını sağlamaya çalışır.

Kurul, toplumsal değerlere uygun olmayan içerikleri ve yayınları izleme, değerlendirme ve gerekli yaptırımları uygulama yetkisine sahiptir. Bu sayede, toplum sağlığını korumak, çocukları ve gençleri korumak, nefret söylemi ve şiddet içeren yayınları önlemek gibi önemli görevleri yerine getirir.

RTÜK, medya hizmet sağlayıcılarına yönelik düzenlemelerin yanı sıra, medya çalışanlarının hak ve sorumluluklarını da gözetir. Bu sayede, tarafsız ve etik gazetecilik anlayışının yaygınlaşmasına katkıda bulunur.

RTÜK'ün görevleri ve yetkileri, Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nda belirtilmiştir. Kurul, Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığının sorunsuz ve toplumsal değerlere uygun bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla önemli bir rol oynamaktadır.