Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2422.47
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Rusya'dan 'Kaan' için dikkat çeken talep

Milli Muharip Uçak Kaan'ın ilk uçuşuna hazırlanırken, Ukrayna'nın ardından Rusya'dan da dikkat çeken bir talep geldi.
Rusya'dan 'Kaan' için dikkat çeken talep
21 Şubat 2024 07:07:26
Milli Muharip Uçak Kaan'ın ilk uçuşuna hazırlanırken, Ukrayna'nın ardından Rusya'dan da dikkat çeken bir talep geldi.

Rusya'dan, Türk savunma sanayiinin önemli bir projelerinden biri olan Milli Muharip Uçak Kaan'a dair önemli bir açıklama geldi. Türk Hava Kuvvetleri, F-35 programından çıkarılmaları sonrasında, Kaan projesinde önemli değişikliklere gitti.

KAAN projesi, beşinci nesil savaş uçağı olma özelliğini korurken, motor gücü artırıldı ve faydalı yük kapasitesi artırıldı. Bu sayede, hem hava üstünlüğü hem de hava-yer görevlerini etkili bir şekilde yerine getirebilecek bir platform oluşturuldu.

Uçağın gövdesi genişletilirken ağırlığı arttı ve aviyonik sistemleri güncellendi. Bu değişikliklerle, oldukça gerçekçi bir beşinci nesil jet ortaya çıkarıldı.

Aydınlık'ın haberine göre; Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türkiye’nin geliştirdiği beşinci nesil savaş jeti KAAN’ın ortak üretimiyle ilgili çarpıcı söylemlerde bulunarak açık bir teklifte bulundu.

Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, "Bu konuda biz de askeri ve teknik işbirliği geliştirmek istiyoruz. Geçmişte de tekliflerimiz olmuştur. Bu uçaklarla ilgili ortak çalışmaların yürütülmesi de dahil olmak üzere, resmi kurumlarımız ve şirketlerimiz arasında çeşitli seviyelerde çalışmalar da yapıldı. Bizim ilgili şirketlerimiz ve birimlerimiz, birlikte çalışmaya hazır olduklarını bildirdiler. Tabi somut işlerin ilgili şirketler arasında görüşülmesi gerekiyor" dedi.