Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
35.06
Gram Altın
2526.75
BIST 100
10741.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sadakataşı Derneği Ramazan çalışmalarına başladı

Ramazan'da Kardeşlik Bir Sofrada sloganı ile başlatılan faaliyetler çerçevesinde Türkiye'de 15 ilde ve dünyada 25 ülkede planlanan yardım dağıtımları başladı.
Sadakataşı Derneği Ramazan çalışmalarına başladı
24 Temmuz 2013 00:00:00
Ramazan'da Kardeşlik Bir Sofrada sloganı ile başlatılan faaliyetler çerçevesinde Türkiye'de 15 ilde ve dünyada 25 ülkede planlanan yardım dağıtımları başladı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Sadakataşı Derneği ekiplerini ülkelere gönderdi. İlk olarak Yemen ekibi ve Bulgaristan ekibiyle kardeşliği bir sofraya toplayan dernek görevlileri iftariyelikleriyle yollara düştüler. Moro'da Sultan Kutarat bölgesine, Yeşilin ülkesi Sri Lanka'ya, Mahzun Arakan kamplarına, şehitler diyarı Bosna Hersek Srebrenitsa'ya, Arnavutluk'a ,Kara kıtanın incilerinde Çad'a Cezayir'de Tindouf mülteci kamplarına, Lübnan'da bulunan Suriyeli ve Filistinli kardeşlerimizin sofralarına konuk oldular. Mazlum ve mağdur Müslüman coğrafyasında Türkiyeli bağışçıların bağışlarıyla iftar organizasyonları düzenlediler. Yetim çocuklara bayramlık hediyeleriyle çocukların tebessümlerine anahtar oldular.

Sadakataşı Derneği görevlileri çalışma yapılan 25 ülkede kumanya dağıtımları iftar organizasyonları Bayramlık elbise yardımlarıyla Ramazan ayının sonuna kadar bölgede çalışmalarını sürdürecek. Türkiye'den yapılan bağışları muhtaç ve mazlum Müslüman coğrafyalarında ihtiyaç sahibi kimselere ulaştıracaklar.

Sadakataşı açılışlarla gittikleri bölgelerde kalıcı oldu

Sadakataşı Derneği Ramazan çalışmaları kapsamında dünyanın mazlum ülkelerine kumanya dağıtımları iftar programları ve bayramlık hediye dağıtımları için ekipler gönderiyor. Bölgelere giden gönüllü ekiplerin bölge şartlarını analizleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kalıcı projeler geliştiriyor. Bu Ramazan ayı içerisinde daha önceden yapılan analizler ve ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilen ve hayata geçirilen bazı kalıcı eserlerin açılışları gerçekleştirilecek. Sri Lanka'da 75 kız öğrencinin yararlanacağı Hatice Kübra kız yetimhanesi , Arakan kamplarında 200 öğrencinin faydalanacağı okul, Bulgaristan'da cami ve Sri Lanka'da Halil Aydın camii açılışı ile beraber temiz su ihtiyacı olan bölgelerde su kuyuları açılışlarıyla Sadakataşı Derneği yardım götürdüğü bölgelerde kalıcı oluyor.

11 dilde 11.000 adet dini bilgiler seti dağıtımları yapılıyor.

Sadakataşı Derneği bu ramazan ayı çalışmalarına faydalı bir faaliyet daha ekledi. Çalışma yapılan ülkelerden gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda eğitim anlamında kaynak bulma sıkıntısı yaşayan Müslümanlara kendi yerel dillerinde ve diyanet kurumlarından onaylı olan Kur'an-ı Kerim, İlmihal ve Siyer-i Nebi'den oluşan dini eğitim seti dağıtımları yapıyor. Eğitim setlerinin ilk dağıtımları Sri Lanka ve Çad'da yapıldı. Müslümanlar kendileri için en önemli ihtiyaçlardan olan ve bu duruma çözüm sunan Sadakataşı Derneğine ve bağışçılarına şükranlarını sunarken dağıtım sırasında duygulu anlar yaşandı.

Mescid-i Aksa'nın avlusunda İftar Programları düzenleniyor

Müslümanların ilk kıblesi olan ve Müslümanlar için büyük bir öneme sahip Mescid-i Aksa'nın avlusunda ibadet eden Müslümanların, güneşten korunması ve daha rahat ibadet etmesini amaçlayan Gölgelik projesini hayata geçiren Sadakataşı Derneği, bu gölgeliklerin altında Ramazan ayı içerisinde iftar programları organize ediyor. Ramazanda ibadet için Mescid-i Aksa'yı dolduran Müslümanlara Türkiyeli bağışçıların bağışlarıyla gerçekleştirilen iftar programları kardeşliği bir sofrada buluşturuyor. Mescid-i Aksa avlusunda yapılan iftar programları Ramazan ayı sonuna kadar devam edecek.

TDV kurban