Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2391.97
BIST 100
10158.7
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sadece sınava konsantre olun!

Koronavirüs salgını nedeniyle alınacak tedbirler kapsamında 20 Haziran’da Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencilere ve ebeveynlerine uyarılarda bulunan Eğitimciler, “Panik ve stres yapmayın. Sadece sınava konsantre olun. Ebeveynler ise destekleyici yaklaşımlarının ve ilgilerinin çok önemli olduğunu unutmamalı” dedi.
Sadece sınava konsantre olun!
18 Haziran 2020 19:20:00
Koronavirüs salgını nedeniyle alınacak tedbirler kapsamında 20 Haziran’da Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencilere ve ebeveynlerine uyarılarda bulunan Eğitimciler, “Panik ve stres yapmayın. Sadece sınava konsantre olun. Ebeveynler ise destekleyici yaklaşımlarının ve ilgilerinin çok önemli olduğunu unutmamalı” dedi.

Ezgi Çelik

Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen ve 20 Haziran günü gerçekleştirilmesi planlanan Liselere Geçiş Sınavı’na sayılı günler kaldı. 1 milyon 800 bin öğrencinin gireceği sınav maratonu öncesi koronavirüs nedeniyle sınav yerlerinde tedbirler üst seviyelere çıkartıldı. LGS öncesi öğrencilere ve ebeveynlere uyarılarda bulunan Eğitimciler, sınav öncesi dikkat edilmesi gereken hususları Milat’a değerlendirdi. Öğrenci ve ebeveynlerin sınav kaygısıyla birlikte olumsuz düşünceleri akıllarına getirmemelerini gerektiğini belirten Eğitimciler, ailelerin öğrencilere destekleyici yaklaşımlarının çok önemli olduğunu aktardı.

Panik yapmayın ve konsantre olun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın LGS ve YKS’nin yapıldığı günlerde sınırlı bir şekilde sokağa çıkılması yönünde talimat verdiğini hatırlatan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleri çerçevesinde gerekli tedbirler alınmış durumda. Öğrencilerimizi paniğe sürüklemeye hiç gerek yok. Alınan tedbirlere uyalım. Bu süreçte çocuklarımızın tamamen sınava konsantre olması lazım. Negatif bakış açıları göz ardı edilmeli. Bu anlamda öğrencilerimiz rehber veya ders öğretmenlerinden destek alabilir. Ebeveynler ise öğrencilerimizi motive edici bir yaklaşım içerisinde bulunmalıdır. Bu süreçte biz bazı kişilerin uzman görüşüyle gereksiz gerilimler üreterek öğrencilerimize zarar verici bir yaklaşım içerisinde olduklarını görüyoruz. Bunun hiç kimseye bir faydası yok. Öğrencilerimiz ve ebeveynlerimiz endişe etmesinler. Sınav anında öğrencilerimiz tamamen kendi iç dünyasına dönsün. Bütün motivasyonlarını sadece sınava dönük olarak konsantre etsinler. Stres ve paniğin en büyük düşmanları olacağını unutmasınlar. İnşallah arzu ettikleri başarıları elde edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Kurallara ve hijyene dikkat!

Eğitimci Yazar Tarık Sezai Karatepe, “Bu yıl düzenlenecek olan LGS ve LYS sınavları maalesef salgının gölgesinde yaşanacak. Sınava girecek olan öğrencilerimiz ister istemez bir tedirginlik yaşayacak. Öğrencilerimiz tek düşmanlarının stres, heyecan ve panik olduğunu unutmamalı. Pandemi dolayısıyla milyonlarca öğrencinin sınava girmesi tabii ki risk barındırıyor. Bu anlamda her türlü sosyal mesafe kurallarının, maske ve hijyen anlamındaki tedbirlerin alındığı duyurulmuştu. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise sınav esnasında maskelerin çıkarılabileceğini açıklamıştı. Umuyoruz ki sınav ortamı içerisinde maske kullanımı bir huzursuzluk meydana getirmez. Ailelerimiz endişeli bir bekleyiş içerisinde. Çocuklarımız stresli. Öğrenciler ve ebeveynler, sınav kaygısıyla birlikte olumsuz düşünceleri akıllarına getirmemeli.

Ailelerimiz açıklanan kurallara kulak vermeli ve öğrencilere destekleyici yaklaşımlarının, ilgilerinin çok önemli olduğunu unutmamalı. Bu önemli maratonda öğrencileri motive ve teşvik etmek çok önemli” dedi.