Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2392.20
BIST 100
10256.41
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sadio Mane kimdir, hangi takımda oynuyor neden kavga etti?

Takım arkadaşına attığı yumruk ile gündeme gelen Sadio Mane, futbol dünyasında en çok merak edilen futbolcuların başında geliyor. Bizlerde sizler için Sadio Mane kimdir, hangi takımda oynuyor ve neden kavga etti? Gibi tüm merak edilen soruları sizler için cevapladık.
Sadio Mane kimdir, hangi takımda oynuyor neden kavga etti?
22 Nisan 2023 15:46:22
Takım arkadaşına attığı yumruk ile gündeme gelen Sadio Mane, futbol dünyasında en çok merak edilen futbolcuların başında geliyor. Bizlerde sizler için Sadio Mane kimdir, hangi takımda oynuyor ve neden kavga etti? Gibi tüm merak edilen soruları sizler için cevapladık.

Son günlerde futbol dünyasında ismi en çok gündeme gelen futbolcu kuşkusuz Sadio Mane. Bayern Münih’in bu sene başında kadrosuna kattığı yıldız futbolcu son günlerde gerek takım arkadaşı ile yaşadığı kavga ile gerekse Müslüman kimliğinden dolayı ötekileştirildiği konusuyla gündeme geldi. Geçen günlerde yabancı basına düşen bir haberde Sadio Mane, bu sene transfer olduğu Alman devi Bayern Münih’te mutlu olmadığını özellikle “Müslüman olduğum için Almanlar bana kötü davranıyor. Medeniyet dedikleri bu muymuş? İnşallah artık Müslüman bir ülkede oynamak istiyorum” sözleriyle bütün yaşanan durumu gözler önüne sermişti. Geçtiğimiz haftalarda da Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City’ye karşı alınan mağlubiyet sonrası takım arkadaşı Leroy Sane ile yaşadığı tartışma sonrası Sane’ye yumruk atması kulüp ile Mane arasındaki iplerin tamamen kopmasına neden olmuştu. Art arda yaşanan tüm bu olaylardan sonra yıldız futbolcunun geleceği merak ediliyor.

Müslüman kimliğini sık sık vurgulayan ve doğduğu topraklara vefa borcunu her zaman ödeyen Sadio Mane hakkında merak ettiğiniz tüm detayları aşağıdan okyabilirsiniz.

Sadio Mane kimdir?

Senegal asıllı profesyonel bir futbolcu olan Sadio Mane, 10 Nisan 1992'de dünyaya geldi. Şu anda Alman devi Bayern Münih’te oynayan yıldız futbolcu baskılı oyunu, top sürme becerileri ve hız yeteneği ile dünya devlerinin gözdesi haline gelmiştir. Tüm zamanların en büyük Afrikalı oyuncularından biri olarak kabul edilen Mane, futbola ilk olarak doğduğu şehir olan Senegal’deki Génération Foot kulübünde adım attı. Burada dikkatleri üzerine çekerek Fransa’nın köklü kulüplerinden biri olan FC Metz’e transfer olarak profesyonel kariyerine adım attı. Burada bir sezon oynadıktan sonra 2012’de Avusturya kulübü Red Bull Salzburg'a transfer olan Mane oynadığı iki sezonda çoktığı 63 maçta 31 gol attı. Her sene daha çok gelişen Mane, ardından İngiliz kulübü Southampton'a transfer oldu.

Sadio Mane2_4d43f9cb5d4b4f0a1e4ef16821c60abe.jpg

Sadio Mane Liverpool

Yıldız futbolcu Sadio Mane, 2016'da Liverpool FC'ye 34 milyon sterlin karşılığında transfer oldu. 2018 ve 2019 sezonunda takımının arka arkaya UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmasına yardımcı oldu ve 2019'da kupayı kazandı. 2018-19 sezonunda Premier Lig'de en çok gol atan oyuncu olarak Altın Ayakkabı Ödülü'nü kazandı. 2019-20 sezonunda Liverpool'un 30 yıllık lig şampiyonluğunu kazanmasına katkı sağladı. Ekim 2021'de Premier Lig'deki 100. golünü atarak, bu başarıyı yakalayan üçüncü Afrikalı futbolcu oldu. Mane, 2019 Ballon d'Or ödülünde dördüncü ve 2022'de ikinci seçildi. Ayrıca, 2019 ve 2020'de En İyi FIFA Erkek Oyuncu ödülünde sırasıyla beşinci ve dördüncü oldu.

Sadio Mane hangi takımda?

Geçtiğimiz yaz Alman devi Bayern Münih, Liverpool'un Senegalli yıldızı Sadio Mane'yi 32 milyon Euro’ya bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştır. Bayern, 30 yaşındaki oyuncu ile 30 Haziran 2025'e kadar sözleşme imzaladı

Sadio Mane leroy Sane neden kavga etti?

Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz haftalarda Manchester City, Bayern Münih ile karşı karşıya gelmişti. City’nin 3-0'lık üstünlüğü ilen biten maçın ardından iki yıldız futbolcu birbirleriyle tartıştı. Alman basınına göre Mane'nin takım arkadaşının dudağına yumruk attığı öğrenildi. Daha sonra olayın ortaya çıkmasıyla takım arkadaşından özür dileyen Mane’nin şimdiden kendisine yeni takım baktığı söyleniyor.

Haber: Yunus Akseki