Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.56
Gram Altın
2409.48
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sağlam nesiller için spor desteklenmeli!

Beykoz da bir avuç inançlı insanın başlattığı gençleri sporla buluşturma projesi bugün yüzlerce gencin Kavacıkspor futbol okulunda spor yapmasına olanak sağladı. Olayın baş aktörlerinden Kavacıkspor Futbol gelişim direktörü Murat Yılmaz hoca ile zorlu mücadele şartlarını ve beklentileri konuştuk. Ardından bir Kavacıklı olarak gençliğin kanaat önderlerinden Mustafa Alpay'ın da görüşlerini aldık.
Sağlam nesiller için spor desteklenmeli!
28 Temmuz 2015 16:13:00
Beykoz da bir avuç inançlı insanın başlattığı gençleri sporla buluşturma projesi bugün yüzlerce gencin Kavacıkspor futbol okulunda spor yapmasına olanak sağladı. Olayın baş aktörlerinden Kavacıkspor Futbol gelişim direktörü Murat Yılmaz hoca ile zorlu mücadele şartlarını ve beklentileri konuştuk. Ardından bir Kavacıklı olarak gençliğin kanaat önderlerinden Mustafa Alpay'ın da görüşlerini aldık.
MİKTAT ÇAKAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin onaylanmasını Kavacık halkı ve sporcuları büyük bir heyecanla bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan spor kulübü tesisleri ve Türkiye Futbol Federasyonunun resmi müsabaka verdiği toprak stadın zemini ve fiziki şartları çocukların ve Kavacık halkının spor yapmasına müsait değil.Yazın toz toprak kışın ise çamurla mücadele eden sporcuların en büyük umudu İBB tarafından sahanın zeminin suni çime çevrilmesi ve tesislerimizin yapılmasına söz verilmesi oldu. Suni içim için yıllardır mücadele ediyoruz ama ne yazık ki hala başaramadık. Beykoz ilçesi içerisinde çözülebilecek bir olay bu noktalara kadar geldi. İnşallah bu sorun bu dönem İBB 'nin desteği ile çözülür ve Kavacıkspor olarak çocuklarımıza daha iyi şartlarda spor yapma imkanını temin etmiş oluruz.

Her yaştan Kavacıklı genç bizimle spor yapıyor

Kulübümüz olarak tüm yaş gruplarında liglere katılım sağladık. 8.9,10,11,12,13,14,15,16,17,19, A takım ve kızlar takımımız olmak üzere 13 Takımımıza 12 ay kesintisiz eğitim verdik vermeye devam ediyoruz.Antrenörlerimizi akademisyen ve futbol geçmişi olan ve pedegjik eğitimi olan arkadaşlardan seçtik. Sosyal projeler uyguladık. Bu projeler ile her çocuğun spor yapmasına imkan sağladık. Spor yapmanın dışında bir çok sosyal projeye dahil de olduk.Tenis,basketbol ,karate,badminton branşlarını da tesislerimizin yapımı ile faaliyete sokacağız. Bu tesislere halkımızın ve sporcularımızın ihtiyacı var. Saha yapımında emeği geçecek herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu çocuklar hepimizin her mahalleye böyle tesisler yapmamız gerekiyor. Sahamız yapılırsa kışın çamurla yazın toz toprakla uğraşmayacağız. Artık halkımız ve çocuklarımız daha sağlıklı ortamda spor yapacak.Bize bu mutlu haberi veren İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş'a , İBB genel sekreter yardımcısı Sayın Mevlüt Bulut'a, kulübümüze maddi u2013manevi desteğini esirgemeyen Beykoz belediye başkanımız Sn. Yücel ÇELİKBİLEK 'e ,Sahanın projeye alınmasında büyük katkısı olan takım kaptanımız Sn. Bedri Güntay' a , Sn. Mustafa ALPAY 'a , Sn. Kavacık Mahalle Muhtarımız ve aynı zamanda Kavacık Spor ikinci Başkanı Sn. Yusuf Kesiciye tüm İstanbul Büyükşehir ve Beykoz belediyesi ailesine, Beykoz kaymakamımıza , spor ilçe müdürümüze emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Artık bu hasreti el birliği ile bitirelim.

Başkan Hüseyin Yılmaz ; Tüm Branşlarda hizmet vermek istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin onaylanmasını kavacık halkı büyük bir heyecanla bekliyor. Kulüp Başkanı Hüseyin Yılmaz Kavacık Spor Kulübü olarak Kız-erkek yaklaşık 1000 e yakın sporcumuza futbol,atletizm branşlarında ücretsiz eğitim vermekteyiz.Bulunduğumuz alanlar yüksek apartmanlar da sıkışmış bireylerimiz ve çocuklarımız için kalan son spor alanlarıdır.Biz çocuklarımızı geleceğe saygılı, ahlaklı, inançlı bireyler olarak hazırlayarak onları sigara ,alkol, obezite, ekran bağımlılığı, uyuşturucu madde gibi kötü tuzakların uzağında tutmaktayız.Kavacık Spor Stadımızın zeminin halkımız ve çocuklarımızın daha sağlıklı bir şekilde spor yapabileceği suni çime dönüştürülmesi ile çocuklarımıza daha sağlıklı bir şekilde spor yapma imkanı sunacağız ve spor yapan çocukların sayısını daha da artırma şansımız olacak.Halkımızın yeni yürüyüş alanları da bu vesile ile oluşmuş olacak. Sahanın yapımında katkısı olan ve olacak herkese sonsuz şükranlarımı sunarım.

Mustafa Alpay ; Kavacıkspor örnek olacak

Genç sivil toplum denince Türkiye de akla gelen ilk isimlerden birisi Mustafa Alpay şüphesiz. Yeni Türkiye de gençlik politikarınında mimarı olan Alpay da Kavacıklı. Görüşlerini sormak için aradığımız Alpay şunları söyledi : '' Yıllardır ne hikmetse bir türlü bizim stadımız sunim çime çevrilmedi. Çocuklarımızın kışın yağışlı havalarda spor yapabilecekleri bir salonlarıda ne yazık ki yok. Oysaki bunlar çok büyük maliyetli projeler değil. Belediyeler yada spor bakanlığı bu projeye sahip çıksa çok kısa bir sürede sahamız suni çim, okulumuzun bahçesinde ki spor alanınında üstü kapalı olurdu. Kavacıkspor futbol direktörü Sn. Murat Yılmaz yönetim ile birlikte bu konuda gençlere spor yaptırmak için müthiş ve onurlu bir mücadele veriyor. Bizde bu konuda onların yanındayız. ''

Kavacıklıların hakkını kimseye yedirmeyiz !

Alpay sözlerine '' Bazı takımlara ayrıcalık yapıldığını zaman zaman görüyoruz. Kavacıkpor beklide yaptığı projelerle bunu en çok hak eden kulüptür. Kavacığın ve Kavacıklıların hakkını kimseye yedirmeyiz. Herkeste bunu böyle bilsin. Kavacık neslinin sporcu ve zinde , kötü alışkanlıklardan uzak nesli bugün yapılan bu projeler ve harcanan emekler sayesinde inşallah ortaya çıkacaktır '' diyerek son verdi.