Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.56
Gram Altın
2409.48
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sakaryalı C-HR üretim hattından çıktı

​Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Sakarya'daki fabrikasında üretilen ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR üretim hattından çıktı. Şirket, bu yatırımla, Toyota'nın Avrupa'daki fabrikaları arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrikası olarak önemli bir atılıma imza attı.
Sakaryalı C-HR üretim hattından çıktı
05 Kasım 2023 00:00:00
​Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Sakarya'daki fabrikasında üretilen ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR üretim hattından çıktı. Şirket, bu yatırımla, Toyota'nın Avrupa'daki fabrikaları arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrikası olarak önemli bir atılıma imza attı.

Münevver Kabaoğlu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Sakarya'daki fabrikada düzenlenen Yeni Toyota C-HR PHEV Hattan Çıkış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Toyota'nın Türkiye'de 30 yıldır yatırım yapmaya, istihdama, araç üretmeye, ihracat yapmaya devam ettiğini söyledi. Başarı hikayesinin bir tesadüf olmadığını belirten Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde uygulanan politikalarla Türkiye'nin küresel bir üretim merkezi, bölgesinde önemli AR-GE, lojistik merkezi haline geldiğini vurguladı.

‘Yeni yatırımlar bekliyoruz’

Türkiye'nin dünyadaki yatırımlardan aldığı payı artırmak istediklerinin altını çizen Dağlıoğlu, “Bu bağlamda şirket yöneticilerini, ülkeye yatırımlarını artırmaya davet ediyoruz. Bu ülkede otomobil sektörünün ne kadar güçlü olduğunu, mobilite sektörünün geleceğe çok başarıyla ev sahipliği yapacağını biliyoruz. Sizin yeni teknolojiler, özellikle elektrikli araçlarda, hidrojenli araçlarda ve diğer alternatif yakıtlı karbon nötr araçlarda, Türkiye'de gelecekte yatırımlar yapmanızı bekliyoruz ve hedefliyoruz” şeklinde konuştu. ‘yatırımcılarımızın yanındayız’ 2024 yılında Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılının kutlanacağını hatırlatarak gelecek yıl Toyota'dan yeni bir proje beklediklerini dile getiren Dağlıoğlu, “Üretim açısından 30 yıldır Türkiye'de aktif olan Toyota yöneticilerini ülkeye AR-GE, mühendislik ya da tasarım merkezi kurmaya davet ediyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bütün uluslararası ve yerli yatırımcıların yanında olunduğunu ifade eden Dağlıoğlu, yeni teknolojiye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi

‘İhracatımızı daha da artıracağız’

Çalışanların katkılarıyla her defasında yeni başarılara imza attıklarını işaret eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Erdoğan Şahin, “Yeni Toyota C-HR aracımızı devreye almak için çevreyle dost teknolojiler kullanarak 308 milyon avro yatırım yaptık ve toplam yatırım tutarımız 2,5 milyar avroya ulaştı. Yeni Toyota C-HR ile yeni ihracat pazarlarımız olacak. Artık Avustralya ve Yeni Zelanda'ya da Toyota Türkiye yapımı otomobiller ihraç edeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız toplam 50 milyar dolarlık ihracatımızı her geçen gün daha da artıracağız” ifadesini kullandı.

toyota-fatih-kacir_8cc2c52f1818b0191ca8e4cdac76e852.jpg

‘50 yıllık bir yatırım var’

Toyota'nın pazar payı pandemi başlarında az etkilenirken son 1,5 yılda en çok etkilenen marka oldu diyen Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, “Son yıllarda pazarda en çok gerileyen marka olduk. Geçen ay pazarı 3. Olarak kapattık. Toyota C-HR modeli ile modeller içinde ilk 3 ya da 4. model olacağımızı düşünüyorum. Türkiye'de ise toplam olarak uzun vadede neler olabileceğini maalesef bilemiyoruz. Müşteri taleplerine göre bir dizayn oldu ama satışlarımız yüksek olacağını düşünüyorum. 50 yıllık bir yatırım var tüm modellerinde tam hibrit olma özelliği ve teknolojiye sahibiz” dedi.