Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sanal Ofisin Klasik Ofise göre Faydaları Nelerdir?

Sanal Ofisin Klasik Ofise göre Faydaları Nelerdir?
11 Ekim 2017 16:42:00

Popüler bir ofis türü haline gelen sanal ofisler, çalışanlara klasik ofis ile kıyaslandığında birçok fayda sunuyor. Dünya çapında son derece yaygın olan sanal ofisler ülkemizde de birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Sanal ofisler hakkında sektörün Türkiye'deki önemli temsilcilerinden Swissoffices Türkiye Operasyon Müdürü Levent Tunalı ile sizler için görüşerek bilgi aldık.

Sanal Ofis Nedir?

İşlerini çoğunlukla evden ya da ofis dışından yürüten, freelance ve internet odaklı işlerle ilgilenenler için yasal adres, sekreterlik ve iletişim hizmetleri başta olmak üzere birçok hizmet sunan iş modeline sanal ofis deniyor.

Çalışanlara fiziki bir ofisleri olmadığı halde prestijlibir iş adresi kazandıransanal ofis hizmeti, şirket kurabilmek için gerekli olan yasal adres zorunluluğunu da girişimcilere sağlamış oluyor. Bu sayede hem yasal olarak bir firma adresiniz olurken, postalarınız, gönderileriniz ve telefonlarınız da profesyonel bir ekip tarafından sizin adınızla karşılanarak size iletiliyor.

İsteğe göre toplantı salonu kiralama imkanı da sunan sanal ofis firmaları, arzu ettiğinizde müşteri toplantılarınız veya işe alım toplantılarınızda da fiziki ofisiniz gibi kullanıma uygun. Merkez ofisleri dışındaki bir yerde şube açmak isteyen firmalar genellikle bu ofisleri sadece yılın belirli günlerindeki toplantılar için de kullanabiliyor.

Klasik Ofislere Göre Farkları Nelerdir?

Sanal ofisin klasik ofise göre en önemli faydasını ekonomik yönden görebilirsiniz. Klasik bir ofiste çalışmalarınızı yürüttüğünüzde kira, elektrik, telefon gibi birçok konuda masraf yapmanız gerekiyor. Sanal ofislerde ise sadece aylık bir bedel ödeyerek, karşılığında ofis adresi ve sekreterya ihtiyaçlarınızıkarşılamanız mümkün.

Yeni bir iş kurarken yeterli sermaye birikimine sahip olmayan girişimciler için önemli bir bütçe avantajı yaratan sanal ofis anlayışı, düşük bütçelerle kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin imdadına koşmuş oluyor.

Neden Evden Çalışmak yerine Sanal Ofisi Tercih Etmelisiniz?

Evden çalışmak da son yıllarda birçok girişimcinin tercih ettiği bir olgu fakat iş adresi olarak ev adresinin görünmesi bazı açılardan sorunlara yol açabiliyor. Bunların başında önemli bir müşteriniz sizi ziyaret etmek istemesi geliyor. Müşterilerinizi evinizde ağırlamak istemezsiniz. Bu sebeple iş adresiniz olarak evinizi göstermeniz büyük bir sorun olur. Sanal ofis kiraladığınızda ise istediğiniz zaman kısa süreli toplantı odası kiralayabilir ve görüşmelerinizi çok daha prestijli ve profesyonel bir ortamda yapabilirsiniz.

Ayrıca evden çalışmanın bir başka problemi de siz evde olmadığınızda telefonlarınızın, posta ve gönderilerinizin teslim alınması ve cevaplanması mümkün olamayabilir. Oysa sanal ofisler sizin adınıza telefonlarınızı cevaplamanın yanı sıra size gelen posta ve gönderileri de teslim alarak sizi bilgilendiriyorlar.

Sanal Ofislerin Önemli Faydaları

Sanal ofis lokasyonları şehirlerin merkezi ve prestijli noktalarında yer alıyor. Böylelikle oluşturduğunuz yasal adres, müşteri görüşmeleri ve iletişim açısından olumlu bir imaj yaratıyor ve işinizin başarısına katkı sağlıyor. Sanal ofislerde belirli günlerde düzenlenen etkinliklere katılarak keyifli zaman geçirebilir ve işlerle, çalışma hayatıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.