Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bakan Kacır Kayseri'de gençlerle buluştu

Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Erciyes Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Buluşması"na katıldı.
Bakan Kacır Kayseri'de gençlerle buluştu
22 Mart 2024 18:05:05
Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Erciyes Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Buluşması"na katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Savunma sanayinde nasıl dev bir ekosistem inşa ettiysek bugün 3 binden fazla savunma sanayi girişimimizde 80 binden fazla insanımız alın teri, akıl teri döküyorsa uzay alanında da böyle bir ekosistemi hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu belirten Kacır, gençlerin önü açılmaya devam edilirse Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerine birbir ulaşılabileceğini söyledi.

Türkiye'nin havacılık tarihinde geçmişten bugüne çok fazla girişim olduğunu ifade eden Bakan Kacır, Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş ile Kayseri'de kurulan Cumhuriyetin ilk uçak fabrikası TOMTAŞ'ın başına gelenleri öğrencilere anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği sağlam iradeyle Türk milletinin Hürkuş, Bayraktar, ANKA, Akıncı, Hürjet, Kızılelma, Gökbey, KAAN ile gökyüzüne imzasını attığını dile getiren Kacır, "Biz kendi imkanlarına güvenen, kendi öz evlatlarının alın terine, akıl terine yaslanan, inanan, Türk gençliğinin, TEKNOFEST kuşağının heyecanına, coşkusuna eşlik eden bir anlayışla bu başarı hikayelerini adım adım gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin uzay alanındaki çalışmalarına değinen Kacır, şöyle devam etti:

"İlk milli haberleşme uydumuz Türksat 6A'yı uzaya göndermeye hazırlanıyoruz, 4 ay kaldı inşallah, bütün çalışmaları tamamladık. Türksat 6A'yı uzaya gönderdiğimizde dünyada haberleşme uydularını yerli ve milli olarak geliştirilebilen 10 ülkeden biri olacak Türkiye. Bütün bu projeler siz gençlerin sayenizde mümkün olacak. Savunma sanayinde nasıl dev bir ekosistem inşa ettiysek bugün 3 binden fazla savunma sanayi girişimimizde 80 binden fazla insanımız alın teri, akıl teri döküyorsa uzay alanında da böyle bir ekosistemi hep birlikte inşa edeceğiz."

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun sürecini de gençlere anlattı.

Gençlere seslenen Kacır, "Yeter ki siz özgüveninizi kırmak isteyenlere asla izin vermeyin. Yeter ki siz bugünkü milli teknolojinin önünde takoz olmaya çalışanlara, bugün gerçekleşen her bir projeye bir kulp takmaya çalışanlara asla fırsat vermeyin. Sizlerle birlikte nice işler yapacağız." dedi.

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı da uzaya çıkma sürecine nasıl hazırladığını gençlere anlattı.

Programda Vali Gökmen Çiçek, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da konuşma yaptı.

Öte yandan Gezeravcı, Kayseri Üniversitesi Konferans Salonu'nda da gençlerle bir araya geldi.

Politika haberleri, dünya genelinde siyasi olayları, devlet yönetimiyle ilgili gelişmeleri ve hükümetin politikalarını ele alan haber türüdür. Bu tür haberler, bir ülkenin iç ve dış politikasıyla ilgili önemli olayları, hükümet kararlarını, politika değişikliklerini, seçimleri, siyasi liderlerin faaliyetlerini ve uluslararası ilişkileri kapsar. Politika haberleri, toplumun politik süreçler hakkında bilgilendirilmesini sağlayarak demokrasinin işleyişine katkıda bulunur. Politika haberleri, kamuoyunun bilinçlenmesine, hükümet kararlarının hesap verilebilirliğine ve toplumsal değişimlere katkıda bulunur. Bu haberler, insanların politika kararlarına etki etmelerini sağlar ve demokratik süreçlerin işleyişini destekler.

En Güncel Politika Haberleri

Bir ülkenin hükümeti tarafından alınan önemli kararlar ve politika değişiklikleri politika haberleri arasında önemli bir yere sahiptir. Vergi politikaları, sağlık hizmetleri reformları, çevre politikaları ve benzeri konular bu kategoride yer alır. Ülkelerin liderleri, politika haberlerinin merkezin konumundadır. Başkanlar, başbakanlar, milletvekilleri ve diğer siyasi figürlerin faaliyetleri, konuşmaları ve etkinlikleri bu haberlerin ana konularını oluşturur. Politika haberleri, yerel, ulusal ve uluslararası seçimler sırasında yoğunlaşır. Seçim sonuçları, adayların kampanyaları, seçmen davranışı ve oy sayımı süreçleri bu haber türünün önemli bir parçasıdır. Yine ülkeler arasındaki diplomatik ilişkiler, uluslararası anlaşmalar ve çatışmalar politika haberlerinin bir diğer temel bileşenidir. Bir ülkenin diğer ülkelerle olan ilişkileri, dış politika kararları ve uluslararası organizasyonlarla olan işbirliği politika haberlerinin bir parçası durumundadır. Ayrıca politika haberleri, toplumsal konuları ele alabilir. Örneğin, ırk ilişkileri, göç politikaları, çevre koruma ve cinsiyet eşitliği gibi konular politika haberlerinin bir parçasıdır.

En Çarpıcı Politika Haberleri Milat'ta!

Politika haberlerinin okuyucuya aktarılmasındaki en önemli etkenlerden biri haberin doğruluğudur. Doğru ve güncel politika haberleri için Milat Gazetesi'ni ziyaret edebilir, en sıcak ve en yeni politika haberlerine Milatgazetesi.com adresinden ulaşabilirsiniz.