Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2440.00
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şanlıurfa'da çiftçilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı

Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı.
Şanlıurfa'da çiftçilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı
16 Nisan 2024 14:18:03
Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı.

Siverek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen programda, Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, AA muhabirine, bölgede ciddi bir üretim yapıldığını belirtti.

Aksoy, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 11 ton çeltik tohumunu dağıttık. 4 bin 500 dekar alanda yapılan üretimden yaklaşık olarak da 900 ton pirinç elde ediyoruz. Karacadağ pirinci organik olarak yetiştiriliyor. Protein ve besin değeri çok yüksek olan bir ürün. Türkiye ve dünyadaki birçok üreticinin aradığı ürünlerin başında geliyor. Dolayısıyla bu ürünün üretimi için bölgedeki üreticimize devletimizin desteklerini aktarıyoruz. Üreticilerimiz de bunu üretip ülke ekonomisine ve tüketicilerin beğenisine sunacak. Bundan sonraki adımımız da Karacadağ pirincimizi paketlemesini ve piyasaya sürümünü kooperatif ve birliğimizden yaparak arz etmek olacak. Bizim amacımız üreticimiz ve çiftçimizin yaptığı bu işten emeğinin karşılığını alması, tüketicinin de sağlıklı ürüne ulaşmasıdır. Devletimizin verdiği yüzde 75 destekli tohumlar, yüzde 25 çiftçi katkılıdır. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun. Şanlıurfa'mıza ve ülkemize hayırlar getirsin."

Siverek Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak da tohum geliştirme projesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Yapılan proje tarımımızın gelişmesi açısından büyük önem arz ediyor. Bu yeni üretilen tohumla inanıyorum ki ileri de bizlere çok büyük katkılar sunacaktır. Yürütülen çalışmalarda başarılar diliyor, teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Gündem haberleri, bir ülke, topluluk veya dünya genelinde en fazla ilgiyi ve dikkati çeken olayların, gelişmelerin, politika değişikliklerinin, felaketlerin ve önemli konuların medya ve kamuoyu tarafından takip edilen haberleridir. Bu haberler, genellikle siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel konuları kapsar ve toplumun günlük yaşamını, kararlarını ve bakış açılarını etkileyebilir. Gündem haberlerinin çeşitliliği oldukça geniştir. Bunlar, siyasi seçimler, hükümet değişiklikleri, ülke içi ve uluslararası ilişkiler, doğal afetler, salgın hastalıklar, ekonomik dalgalanmalar, kültürel etkinlikler, bilimsel keşifler, sanatsal eserler, spor olayları ve daha fazlasını içerebilir. Bu haberler, medyanın yanı sıra internet siteleri, televizyon, radyo ve basılı medya aracılığıyla yayınlanır.

Güncel Gündem Haberleri

Gündem haberleri toplumun bilgilendirilmesi, farkındalığın meydana getirilmesi, kamuoyu oluşturulması ve politika yapıcıların, iş dünyası profesyonellerinin, bilim insanlarının ve diğer ilgililerin stratejik kararlarını etkileyebilir. Medya kuruluşları, bu tür haberleri hızla ve doğru bir şekilde sunmaya çalışırken, kamuoyunun ilgisini çekecek başlıklar ve içerikler oluştururlar. Gündem haberleri, sürekli değişen bir yapıya sahiptir ve medyanın dinamik doğasının bir yansımasıdır. Bu haberler, okuyucuların ve izleyicilerin olayların gelişimine ayak uydurmalarını ve dünya etrafındaki önemli değişiklikleri anlamalarını sağlar. Dolayısı ile gündem haberleri, toplumu güncel olaylar ve önemli gelişmeler hakkında bilgilendirir. İzleyicilere ve okuyuculara olayların, politika değişikliklerinin, doğal afetlerin, salgın hastalıkların, kültürel etkinliklerin ve daha fazlasının ne olduğunu ve nasıl etkilediğini anlama fırsatı sunar.

Sıcak Gündem Haberleri Milat'ta

Toplumun günlük yaşamını etkileyen olayları ele alan gündem haberleri Milatgazetesi.com adresi üzerinden güncel olarak yayımlanır. Ekonomik dalgalanmalar, spor olayları, kültürel etkinlikler ve daha fazlası bu kategoriye dahil edilir ve tüm gelişmeler Milat Gazetesi'nin resmi internet adresinde yer alan gündem haberleri alanı üzerinden takip edilebilir.