Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2410.90
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şanlıurfa'da kanunsuz silahlanmaya hayır operasyonu

Jandarma ekiplerinin Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği "kanunsuz silahlanmaya hayır" operasyonunda, silah kaçakçılarına yönelik olarak 57 şüpheli gözaltına alındı.
Şanlıurfa'da kanunsuz silahlanmaya hayır operasyonu
02 Eylül 2023 10:28:04
Jandarma ekiplerinin Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği "kanunsuz silahlanmaya hayır" operasyonunda, silah kaçakçılarına yönelik olarak 57 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silahla mücadele kapsamında çalışma başlatıldı.

13 ilçeye eşzamanlı operasyon

13 ilçede belirlenen adreslere 710 jandarma personelinin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Jandarma Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, bazı evlere "koçbaşı" kullanarak giren ekipler, 57 şüpheliyi gözaltına aldı.

13 zanlı yakalandı

Adreslerde, yapılan aramalarda, 4 AK-47 kalaşnikov, 15 ruhsatsız tabanca, 20 av tüfeği, 3 bin 842 bu silahlara ait mermi, 53 şarjör ile 2 dürbün ele geçirildi.

Operasyon kapsamında çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 13 zanlı da yakalandı.

Kaçakçılık suçu neleri kapsar?

Yurda giriş veya çıkışı gümrüğe tabi bir eşyanın gümrük işlemleri yapılmadan ülkeye sokulması veya ülkeden çıkarılmasıdır. Gümrük işlemleri, devletin bazı mali hakları elde etmesine ve gümrükten geçen eşyanın standardını tespit etmeye yaradığından tüm kaçakçılık suçları kamu zararına neden olmaktadır. Kaçakçılık suçu nedeniyle oluşan kamu zararı eşyanın gümrüğe tabi tutulmamasından kaynaklandığından, uygulamada bu suça “gümrük kaçakçılığı suçu” da denilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM)

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı kaçakçılık, organize suçlar ve mali suçlarla mücadeleden sorumlu bir başkanlıktır. Ayrıca 17/25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmalarını yürütmek üzere başkanlık bünyesinde Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve bu birimin karşılığı olarak 81 ilde büro amirlikleri kurulmuştur. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı 1981 yılında kurulmuş olup başlıca görevleri kaçakçılığı önlemek, mali suçlar ve organize suç örgütleri ile mücadele etmektir. Merkezi Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer almaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, 78 ilde şube müdürlüğü, 44 ilçede ise büro amirlikleri/grup amirlikleki ile Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde de Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri şeklinde teşkilatlanmıştır.