Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Saraçhane Adeviyye oldu!

Fatih Saraçhane Parkı'ndaki etkinliklerin son gününde, Mısır'daki Adeviyye Meydanı'nın görüntüleri ve yapılan konuşmalar dev ekranlardan canlı olarak yayınlandı
Saraçhane Adeviyye oldu!
04 Ağustos 2013 00:00:00
Fatih Saraçhane Parkı'ndaki etkinliklerin son gününde, Mısır'daki Adeviyye Meydanı'nın görüntüleri ve yapılan konuşmalar dev ekranlardan canlı olarak yayınlandı

MUHARREM YAĞIZ

Genç Hareket öncülüğünde Fatih Saraçhane Meydanı'nda 26 Temmuz günü başlayan ve çeşitli kuruluşların da destek verdiği "Kardeşlik, adalet, özgürlük için 7 Gün 7 Saat" etkinlikleri sona erdi. Saraçhane Parkı'nda toplanan kalabalık, eylemlerin son gecesinde bir kez daha Adeviyye Meydanı'na destek gönderdi.

Sorumluluğumuzu yerine getirdik

Gece boyunca canlı yayınlarla Saraçhane Parkı Adeviye'ye, Adeviye Meydanı ise Saraçhane'ye oluşturulan platformlarla yansıdı. Gönül köprüsü kuruldu. Genç Hareket Başkanı Sezgin Kızılkoca, heyecan, azim ve kararlılığı 7 gün boyunca Saraçhane Parkı'nda yaşattıklarını ve Adeviyye'deki kardeşlerine karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.

İhvan yetkilileri de katıldı

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney de Allah'ın, Mısır'da yaşayanlarla kendilerini kardeş yaptığını belirtti. Ayrıca Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin ve İhvan liderlerinden Ahmet Arif de etkinliklerin son gecesinde eylemcilerin yanında oldular.

7 gün 7 saat destek

Mısır'da yaşanan darbe ve katliamların ardından tepki için Saraçhane Parkı`nda toplanan Genç Hareket üyeleri, 7 gün boyunca, iftar yaptıktan sonra sahura kadar parkta etkinlikler düzenledi. İftarla başlayan programlar, akşam namazı ile devam etti. Ardından hatimler okundu. Forumlara davet edilen veya misafir olarak katılan çeşitli yazar ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin konuşmaları ile devam eden etkinlik, Teravih namazının ardından dünya mazlumları için edilen dualarla sürdü. Milletvekillerinin, sanatçıların yanı sıra yabancı konukların da iştirak ettiği etkinliklerde Suriye, Filistin ve tüm mazlum coğrafyalarda yaşanan acılar paylaşıldı, haksızlıklara tepki gösterildi.