Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sarıgül hazırsa gelir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün durumuyla ilgili, 'Kendisi hazır olduğu zaman başvurusunu yapar, PM'ye götürürüz' dedi.
Sarıgül hazırsa gelir
10 Eylül 2013 00:00:00
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün durumuyla ilgili, 'Kendisi hazır olduğu zaman başvurusunu yapar, PM'ye götürürüz' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk televizyonunda canlı yayınlanan "Enine Boyuna" programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PM'nin bugünkü toplantısı hatırlatılarak, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün durumunun sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, bu konunun toplantıda gündeme gelmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Baykal'la seyahat ederken de gündeme gelmedi. Medyanın gündeminde olmasından rahatsız değiliz. PM'nin karar vermesi için kişinin başvurusu gerekiyor, böyle bir başvuru olmadığı için görüşülmedi. Kendisi hazır olduğu zaman başvurusunu yapar, PM'ye götürürüz. Gizli oylama yapılıyor, kabul edilirse üyemiz olur. Bu işin kuralı bu" diye konuştu.

"Sarıgül partinin başına geçer mi böyle bir kaygı taşıyor musunuz?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, böyle bir kaygı taşımadığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Garanti mi bekleniyor?" diye sorulması üzerine ise "Siyasette garanti yoktur, siyaset adamı risk üstlenir. Siyaset adamı hukuk içinde hareket etmek zorundadır. Siz bir partisiniz ve tüzüğünüze uymak zorundasınız. O kurallara aykırı hareket ettiğimde ben de eletiri alırım. Hepimiz hukukun gereğini yapacağız" ifadesini kullandı.

"Acaba siz Sarıgül'ü kararsız mı buluyorsunuz?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Sayın Sarıgül'ün kararı var mı yok mu ben onu nereden bileyim" yanıtını verdi.