Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Savcılar gerekeni yapsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya'da yaptığı konuşmada, Sur'da halkı sokağa çıkmaya çağıran HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş için savcıların gerekeni yapması gerektiğini söyledi.
Savcılar gerekeni yapsın
03 Mart 2016 11:05:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya'da yaptığı konuşmada, Sur'da halkı sokağa çıkmaya çağıran HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş için savcıların gerekeni yapması gerektiğini söyledi.

ALİ ADAKOĞLU u2013ABUJA

AFRİKA'deki resmi temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, dün Nijerya Devlet Başkanı Buhari ile ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, öncelikle Nijerya ili Türkiye arasındaki ikili ilişkilere değindikten sonra sözü Türkiye'de yaşanan gerilime getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'da sokağa çıkma çağrısı yaptığını belirterek, "Bu teröre davet çıkaran bir açıklamadır. Savcılar üzerine düşeni yapmalıdır. Sur'da, Cizre'de gerçekleştirilen operasyonlar, oraların temizlenmesi kentsel dönüşüm projeleri sırasında bu açıklamalar geliyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satırbaşları ise şöyleydi:

Nijerya BM'nin barış gücü misyonlarına en fazla katkı sağlayan 10 ülkeden biridir.

İkili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdik. İmzaladığımız anlaşmalar ve mutabakatlar iki ülkenin ilişkilerini daha da ileri taşıyacak.

Uzun zamandır terörle mücadele eden bir ülke olarak Nijerya'da yaşanan her menfur eylem bizi de derinden yaralıyor. 31 Ocak ve 9 Şubat'taki insanlık dışı eylemler dolayısıyla milletim adına başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.

Bir müslüman olarak bizi üzen birşey var. Irak'a, Suriye'ye, Nijerya'ya bakıyoruz, öldüren de ölen de 'Allah-u Ekber' diyor. Çünkü terörün dini yoktur milleti yoktur.

Türk iş adamlarının Nijerya'da yatırım yapmasını öneriyorum. Toplam dış ticaret hacmimiz 1 milyar dolardır. Nijeryalı iş adamlarını da Türkiye'de yatırım yapmaya davet ediyorum. Her türlü desteği vermeye hazırız.