Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Savunma Sanayi Başkanlığı TEKNOFEST'te yerini aldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, TEKNOFEST'in Türkiye'yi teknoloji üreten ve geliştiren bir toplum haline getirmek amacıyla önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Görgün, bu etkinliğin, teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti.
Savunma Sanayi Başkanlığı TEKNOFEST'te yerini aldı
30 Ağustos 2023 15:27:05
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, TEKNOFEST'in Türkiye'yi teknoloji üreten ve geliştiren bir toplum haline getirmek amacıyla önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Görgün, bu etkinliğin, teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün başlayan ve 3 Eylül tarihine kadar Ankara Etimesgut Havalimanı'nda devam edecek olan TEKNOFEST etkinliği kapsamında, SSB'nin standında çeşitli ilgi çekici etkinlikler ve aktiviteler düzenlenecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Görgün, "TEKNOFEST, Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. TEKNOFEST, gelişen ve güçlenen Türkiye'nin daha etkin şekilde varlık göstermesine büyük katkı sağlayarak, farkındalığın gelişmesine de imkan oluşturuyor. TEKNOFEST, güven veren teknolojinin yanına 'umut ve ilham veren teknoloji' kimliğini de bize kazandırdı. Bizi de değiştiriyor, bizi de geliştiriyor. TEKNOFEST etkinliğine katılan tüm ekosistemimiz, halkımızla bir araya geliyor ve onlarla bir araya geldikçe yaptığımız işin anlamını onlardan bir daha öğreniyoruz. TEKNOFEST'te milletimizin enerjisiyle şarj oluyoruz." ifadesini kullandı.

SSB standında birçok aktivite yer alıyor

SSB'nin stant alanında görev alacak Savunma Sanayii Akademi bünyesindeki Vizyoner Genç Ekibi koordinasyonunda her gün, günde 4 defa "Kim Vizyoner Olmak İster?" yarışması organize edilecek. Çevirim içi yarışmada ilk doğru yanıtı verenlere çeşitli ödüller takdim edilecek. Alanda röportajlar ile belgesel gösterimleri yapılacak ve yapay zeka destekli resim etkinliği düzenlenecek.

Savunma Sanayii Akademi nedir?

Savunma Sanayii Akademi, savunma sanayisi alanında nitelikli iş gücünün oluşturulmasına destek sağlamak amacıyla 2018 yılında kuruldu. Vizyoner Genç Programı da başta Türk savunma sanayi sektörü olmak üzere ülkeye nitelikli genç insan kaynağı sağlamayı amaçlıyor.

teknofest_77394c19529efb110304bff153f029f2.jpg

Teknofest

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye'nin en büyük havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivalidir. İlk defa 2018'de İstanbul'da düzenlenen festival, gençleri teknoloji ve mühendislik alanında teşvik etmeyi, yenilikçi fikirleri desteklemeyi ve bu alandaki yetenekleri ortaya çıkarmayı amaçlar. Festivalde havacılık, uzay, robotik, yapay zeka gibi birçok teknoloji alanında yarışmalar, sergiler, seminerler ve etkinlikler düzenlenir.

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenir. Amacı, Türkiye'nin milli teknolojilerini geliştirmeye yönelik bir platform sağlamak ve gençleri bu alanda teşvik etmektir. Festival kapsamında ödüllü teknoloji yarışmaları, yerli teknoloji sergileri, uluslararası girişim zirvesi, hava gösterileri gibi birçok etkinlik düzenlenir. Festival aynı zamanda savunma sanayii ve teknoloji firmalarının da yeni teknolojilerini tanıttığı bir platformdur.

TEKNOFEST, her yıl farklı bir tema etrafında düzenlenir ve her iki yılda bir İstanbul'da veya Anadolu illerinden birinde gerçekleştirilir. Festivalin amacı Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesine katkı sağlamak ve gençleri teknoloji alanında cesaretlendirmektir.

VF kat sağ