Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Seçim gecesi 'Kazandık' yalanını söyleyen İmamoğlu şimdi de yalan anket paylaştı

30 Kasım 2023 22:37:09
Haziran'daki genel seçimlerde 'Aramızda kalsın kazanıyoruz' ve seçim gecesi 'Bu seçimi kazandık' söylemleriyle ve yalanlarıyla hafızalara kazınan Ekrem İmamoğlu, "2023 seçimlerini kazandığı için Erdoğan'ın güçlendiği düşünülüyor. Ancak Erdoğan'a oy veren seçmenlerden yansıyan memnuniyetsizlik çok yüksek." dedi.

14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerde her iki turda da başarısız bir sonuç elde eden Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak göreve getireceğini açıkladığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, Halk TV canlı yayınında anketlere başvurdu.

'Erdoğan'ın güçlendiği düşünülüyor'

Seçim gecesi, Kılıçdaroğlu'nu kazandık diyerek vatandaşları manipüle etmişti. İmamoğlu, Halk TV'deki canlı yayında yaptığı açıklamada, seçim sonrasında yaptırdığı bir araştırmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verenlerin memnuniyetsiz olduğunu iddia etti ve "Erdoğan'ın güçlendiği düşünülüyor. Ancak Erdoğan’a oy veren seçmenlerden yansıyan memnuniyetsizlik çok yüksek. Yaptığımız araştırmanın yorumu bu."" dedi.

İmamoğlu, yaptıkları araştırmada yüksek bir memnuniyet oranına ulaştıklarını iddia ederek, "Oran vermek yakışmaz, yüksek oranda bir memnuniyeti topluma verdiğimizi görüyoruz" şeklinde konuştu.

VF kat sağ