Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

SEDAŞ'tan, Sakarya'ya 335 milyon liralık yatırım

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), yıl sonuna kadar Sakarya'da 335 milyon liralık yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.
SEDAŞ'tan, Sakarya'ya 335 milyon liralık yatırım
23 Ağustos 2023 14:15:45
Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), yıl sonuna kadar Sakarya'da 335 milyon liralık yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 20 bin kilometrekarelik alanda 3,8 milyon nüfusa hizmet veren SEDAŞ, Sakarya'daki yatırım çalışmalarına hız veriyor.

Şehirdeki ihtiyaçlara göre hazırlanan programda ilçeler geneline göre yıl sonuna kadar 335 milyon liralık kapasite artırımı, şebeke yenileme ve ana hatlarda devam eden yeraltı çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

Elektrik üretiminde süreklilik sağlanacak

SEDAŞ ekipleri, Sakarya genelinde yürüttüğü kapsamlı çalışmalarla 80 kilometreyi aşkın kablo-iletken çekimi ve 12 bin 500 direk montajını gerçekleştirdi. Yıl sonuna kadar kırsal kesimler de dahil olmak üzere ilave 26 beton köşk tipi trafo ve yaklaşık 163 direk tipi trafo tesisinin devreye alınması sağlanacak.

Elektrik hizmetinde sürekliliği sağlamayı ve kentte artan enerji talebini karşılamayı hedefleyen çalışmaların enerjili hatta yapılabilmesinin mümkün olmaması nedeniyle planlı kesintilere başvuruluyor. Müşterilerin elektrik ihtiyacını karşılamak için zorunluluk taşıyan planlı kesintilerde, can ve mal güvenliğini koruyabilmek için hatlardaki enerji devre dışı bırakılarak önceden belirtilen süre çerçevesinde planlı elektrik kesintisi gerçekleştiriliyor.

bakim_1cf4783007cd5e2e9cf8c09df739cdc7.jpg

Planlı kesinti çalışmaları web sitesinden yayınlanacak

Teknik ve dış etmenlerden kaynaklı kesintilerin önüne geçebilmek için yapılan çalışmalarda planlı kesinti yapılacak bölgelerin isimleri, 48 saat önceden SEDAŞ web sitesinden duyuruluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Necmi Odyakmaz, katma değerli projelerle SEDAŞ'ın kaliteli hizmet ve kesintisiz enerjiyi hedeflediğini belirterek, "Ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Sakarya'nın en güncel ihtiyaçlarını araştırarak müşterilerin beklentilerini karşılayacak yatırım planımıza ara vermeden tüm gücümüzle devam ediyoruz. Kentimize hem istihdam olanakları hem ekonomik fayda yaratan tüm ilçelerimizde aynı anda kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 1970 tarihinde çıkarılan kanunla yurdun ihtiyacı bulunan elektriğin üretim, iletim, dağıtım ve ticaretini yapmak amacıyla, kamu iktisadi kuruluşu statüsünde, Türkiye Elektrik Kurumu (TEK kuruldu. 12 Ağustos 1993 tarihinde ise Türkiye Elektrik Üretim İletim A.ş. (TEAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adı altında iki ayrı iktisadi devlet teşekkülü olarak yeniden yapılandırıldı.

1994'te TEAŞ ve TEDAŞ'ın kurulmasının ardından üretim ve iletim hizmetleri TEAŞ'a, dağıtım hizmetleri ise TEDAŞ'a verildi. Ayrıca 2001 yılının başlarında çıkarılan kanunla TEAŞ; Türkiye Elektrik İletim A.ş. (TEİAŞ, Elektrik Üretim A.Ş.(EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ adı altında, üç ayrı iktisadi devlet teşekkülü şeklinde yeniden düzenlendi.