Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
35.08
Gram Altın
2475.61
BIST 100
10453.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Selahattin Demirtaş Kobani'ye geçti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani'ye yaptığı ziyaret sonrasında yaptığı açıklamasında 'Burada tehdit direnen insanlar değil, IŞİD'dir' dedi.
Selahattin Demirtaş Kobani'ye geçti
30 Eylül 2014 13:25:00
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani'ye yaptığı ziyaret sonrasında yaptığı açıklamasında 'Burada tehdit direnen insanlar değil, IŞİD'dir' dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Suruç ilçesinde ilk olarak Suriye sınırındaki Cevşen Mahallesi'ni ziyaret ederek, vatandaşlarla bir süre görüştü.
DEMİRTAŞ, KOBANİ'YE GEÇTİ
Daha sonra Suriye'ye geçişlerin yapıldığı Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Demirtaş, güvenlik güçlerinden aldığı iznin ardından beraberindeki HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ve Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu bir grupla, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı Kobani bölgesine geçti. Selahattin Demirtaş, Kobani ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu.
IŞİD, TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR TEHDİT OLDUĞUNU 2 YILDIR SÖYLÜYORUZ
Demirtaş'ın açıklamalarının satır başları;
"Haftalardır gazla, copla müdahaleler yapılıyor. Kobani'deki direniş, Türkiye'nin bu direnişe karşı ortaya koyduğu politikanın değişmesi için uğraşıyoruz. Bizler IŞİD'in Türkiye için büyük bir tehdit olduğunu 2 yıldır söylüyoruz. Kurtulmanın yolu, burada direnen insanları coplamak, gazlamak değil.. Türkiye ile Kobani halkının menfaatinin aynı olduğunu anlamak zorundayız.
BU İNSANLAR PROFESYONEL ŞEKİLDE DİRENMİYORLAR
Mevzu, sınırları açıp kapatmak değil. Kobani'de insanlar profesyonel bir şekilde IŞİD'e karşı direnmiyorlar. Ellerindeki sopalarla, taşlarla kendilerini koruyorlar. Bizlerde belediyemiz, halkımız, devletimiz yardımıyla bu insanları yalnız bırakmayacağız. İnsanlar zor durumda, yapay olarak çekilmiş sınırın hemen ötesinde kim olursa olsun aynı insiyatifte bulunulması lazım.
DEVLETİN KUMANYA DAĞITMASI LAZIM
Burada sadece Kürtler yok. İstanbul, Türkiye'den gelen insanlar var, Araplar var. şu saatten itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nin hem PYD ile hem de burada sınır hattının güvenliği için IŞİD'in Kobani'yi kuşatıp Türkiye'ye giriş yapmalarını engellemek lazım. Burada beklenen nöbet tutan insanlara devletin kumanya dağıtmasıdır.
ŞEHİR SAVAŞLARI BAŞLAMADAN TEDBİR ALMAK GEREKİR
Hızla bir politika değişimine ihityaç var. Hükümetle buradaki sivil halk arasında iyi bir anlayış kurulması lazım. Kobani, IŞİD tarafından işgal edilirse şehir savaşı başlayacak. IŞİD Kobani şehir merkezini alırsa, Türkiye bu tehditi durduramaz. Tedbir almak gerekir.
ASIL TEHDİT IŞİD'DİR
Tüm dünya birleşsede halkı olan halkı alt edemez. Kobani halkı, er yada geç topraklarında özgürce yaşayacak. Direnen YPG'lilere onurumuzu korudukları için teşekkür ediyoruz. Kürtler, Türkiye için bir tehdit değil. Buradaki yurttaşlar Türkiye için tehdit değil, asıl tehdit IŞİD'dir.
Barış işte böyle meydanda olur. Tarihi direnişe birlikte katılalım ki tarihi birliği de oluşturma fırsatımız olsun. Herkes üzerine düşeni yaparsa, inanıyorum ki sonuç almak daha kolay olacaktır. "