Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2435.75
BIST 100
9980.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Selahattin Demirtaş'tan flaş açıklama!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Selahattin Demirtaş'tan flaş açıklama!
11 Haziran 2015 10:26:00
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Umut ediyorum AK Parti yetkilieri çıkan sonuçları değerlendirecektir. Bizler büyük bir başarı elde etmiş olmanın verdiği sevinçle daha yüksek oranla sorumluluk yüklendiğimizin farkındayız.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE'DE HAYATA GEÇEMEZ"

Tabi ki Başkanlık sistemi Türkiye'de hayata geçecek bir sistem değildir. Halkın istemediğini dayatmanın bir anlamı yok. Biz Sayın Erdoğan'a özel bir husumetten dolayı karşı değiliz, Türkiye'de başkanlık sistemi uygulanamaz. AK Parti hatalardan yanlışlardan dönerse biz Türkiye için beraber ortak adım atmaya hazırız.

Seçim dönemindeki rekabeti bir yana bırakıp, toplumun iyiliği için elimizin taşın altına sokmaya hazırız. Siyasette diyaloğu biz de önemsiyoruz, isteyen istediğiyle görüşebilir. Parlamento açılışı öncesi herkes fikir alışverişinde bulunabilir.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇAN BİR CUMHURBAŞKANI DESTEĞİMİZİ ALIR"

Anayasayı askıya alan, hukuku ihlal eden bir Cumhurbaşkanı bizim açımızdan her zaman eleştiri alacaktır. Türkiye'nin önünü açmak isteyen Cumhurbaşkanı bizden destek alacaktır.

Parlamentoda sıkı bir muhalefet yapmaya hazırız. Kadrolarımızla Türkiye'yi yönetmeye hazırız ama halkımızın verdiği oylar buna yetmiyor, gerçeği de görmek lazım. Ayrıntılar gelecek....