Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2462.90
BIST 100
10172.12
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sendikal harekete sanat damarı açıyoruz

Sinema ve sanat dünyası HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışma Ödül töreninde buluştu. Ulusal ve uluslararası kategoride 11 dalda 22 ödülün verildi.
Sendikal harekete sanat damarı açıyoruz
29 Kasım 2019 00:01:00
Sinema ve sanat dünyası HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışma Ödül töreninde buluştu. Ulusal ve uluslararası kategoride 11 dalda 22 ödülün verildi.

Ezgi ÇELİKANKARA

HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiği “Emeğe Saygı” temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni, Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. 119 ülkeden 4 bin 46 filmin başvuru yaptığı yarışmada ulusal ve uluslararası alanda 11 kategoride ve ayrıca ‘Sendikacı Gözünden’ kategorisinde ödül verildi. Ödül törenine Yönetmen Mesut Uçakan, Oyuncu Hacı Ali Konuk, Burçak Kabadayı, Berat Yenilmez, Mehmet Emin Kadıhan, Derda Yasir, Arif Nazım Çiftçi, başarılı yapımcı ve yönetmenler Yasin Uslu, Metin Tunçtürk, Mustafa Uğur, Sidar Serdar Karakaş ile yurt içi ve İran, Hindistan, Uganda ve İspanya’dan sinema dünyasına emek veren isimler katıldı.

Vitrin işi değil, gönül işidir

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, HAK-İŞ’in 8. Uluslararası Kısa Film Yarışmasının önemini vurgulayarak, “HAK-İŞ kısa film yarışmasının bu yıl 8’incisini düzenleyerek bu projenin bir vitrin işi değil, bir gönül işi olduğunu göstermiştir. 119 ülkeden 4 bin 46 yapımcının katılımı göz önüne alındığında bu yarışmanın uluslararası kavramının içini ne kadar iyi doldurduğunu görüyoruz. Bu vesile ile HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle zengin bir katılıma sahip bir organizasyona destek vermekten büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanatı emekten ayıramayız

Sanatı emekten ayrı düşünmediklerini belirten HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Sanatın bizatihi emek olduğunun bilincini taşıdığımız için bu yarışmayı düzenledik. Çünkü biz emekçilerin ürettikleriyle sanata değer kattıklarını biliyoruz” dedi. Kameralarını emekçilere çeviren, emekçilerin dertleri ile dertlenen yapımcı, yönetmen ve oyunculara teşekkür eden Arslan, “Yurt içi ve yurtdışındaki bütün yönetmen ve yapımcıları emeği merkeze alan daha fazla film üretmeye davet ediyoruz. HAK-İŞ olarak kısa film yarışmasını geleneksel hale getirmekle sendikal harekete önemli bir sanat damarı açıyoruz. İnanıyorum ki bu tür faaliyetlerimiz sendikal dünya için özendirici, sanat dünyası için de teşvik edici bir etki yapacaktır” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı ise, “HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi olarak bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz Uluslararası Kısa Film Yarışmasını büyük bir başarıyla tamamlamanın ve dünya genelinde bir marka olmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

Ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından ‘Emeğe Saygı’ temalı HAK-İŞ 8. Uluslararası Kısa Film Yarışmasında ödüle layık görülen eser sahipleri ödülleriyle buluştu. 119 ülkeden 4 bin 46 filmin başvuru yaptığı yarışmada ulusal ve uluslararası alanda 11 kategoride ve ayrıca Sendikacı Gözünden kategorisinde ödül verildi. Uluslararası alanda En İyi Film Birincilik Ödülünü İran’dan “The Pains of The Sea” filmi aldı. Filmin yönetmeni Mohammed Reza Masoudi’ye ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy takdim etti. Ulusal kategoride En İyi Film Birincilik ödülü “Babalar ve Oğullar” filmiyle Ömer Çolak’a verildi. Çolak, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan aldı.