Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şerefli Barışın Kaybedeni Olmaz

Başbakan Erdoğan: "Bu süreç zafer ve yenilgi kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kazananı inşallah milletim olacaktır. Türkiye olacaktır, en önemlisi anneler olacaktır"
Şerefli Barışın Kaybedeni Olmaz
01 May 2013 00:00:00
Başbakan Erdoğan: "Bu süreç zafer ve yenilgi kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kazananı inşallah milletim olacaktır. Türkiye olacaktır, en önemlisi anneler olacaktır"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözlerini eleştirerek, ''Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsfette tarafından Bakanımıza, bir hanımefendiye, bir eşe, bir anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum'' dedi.

PKK'lıların önünü kesin

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP genel başkanlarına yönelik, ''Sizi rahatsız eden ne, gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü? Kan tutkusu, bu kan sevdası ne? Ölmeyi, öldürmeyi, ölümleri seyretmeyi çok seviyorsanız, sokakları, kalleşçe terörize etmeyi bırakın, gidin dağlara yurt dışına çıkacak teröristlerin önüne kesin'' diye konuştu.

Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın

Erdoğan, millete seslenerek, ''Bizden duymadığınız hiçbir söze ve iddiaya inanmayın. Çıkmış şunu söylüyorlar; 'pazarlık yapılıyormuş', tamamen yalandır, alver süreci varmış, kuyruklu yalandır. Terör örgütü bu süreçte meşruiyet kazanacakmış, tamamen yalandır. Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın. Kirli bir savaşın kazanını olmaz, şerefli bir barışın ise kaybedeni olmaz'' diye konuştu. Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin, "Bu süreç zafer ve yenilgi kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kaybedeni, korku ve çatışma siyasetinin genel başkanlarıdır" dedi.

Terör fitnesi bir daha yeşermeyecek

Başbakan Erdoğan, ''Özellikle sabotajlara, tahriklere karşı teyakkuz halindeyiz. Ancak sürecin bu şekilde ilerlemesi, şiddetin son bulması, baharın kalıcı hali gelmesi için de son derece gayretli, son derece kararlıyız. İnşallah bu sürecin, bu baharın geri dönüşü olmayacak. İnşallah bu topraklarda terör fitnesi bir daha yeşermeyecek'' diye konuştu.

İspat edemezsen namertsin

Erdoğan, ''Bizi Bozhöyük'te banka kurtarmak için gizli toplantı yapmakla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezsen namertsin. O ziyaretine gittiğim şahsın şu anda fabrikası var mı? Yoksa bu fabrikayı TMSF sattı mı? Biz işin bu tür takipçisiyiz. Söylüyorum o da Toprak Holding'tir. Yatırımları yerinde görelim diye gittiğimizde oraya da uğradık, yaptığımız görüşme budur'' dedi. Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek, "2002'de Merkez Bankası'nı nasıl devrettiklerini, bugün Merkez Bankası rezervlerinin nereye ulaştığının belgesini, kaydını göstereceğiz. Bahçeli iddialarını ispatlamazsa namerttir, müfteridir" diye konuştu.