Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sigara ve Tütün Ürünleri En Büyük Sağlık Tehdidi

Sigara ve Tütün Ürünleri En Büyük Sağlık Tehdidi
29 May 2017 13:45:00

Çağımızın sağlık sorunlarının çok büyük bir bölümün tek başına sorumlusu olan sigara ve tütün ürünleri, gelecek nesillerin de tehlike altında olmasını sebep olmaya devam ediyor. Sigara içerisinde bulunan binlerce farklı toksin ve zehirli maddeye sahip ve sürekli olarak kullanılmasıyla vücudumuz üzerinde geri dönülemez zararlar veriyor. Bununla birlikte artan bilgi birikimi, gelişen teknoloji gibi etkenler, sigara için kullanılan tütünlerin çeşitli kimyasal ve organik ürünlerle de harmanlanmasını ve bu sayede daha zor bırakılan ve daha fazla bağımlılık yapan bir ürün haline gelmesine neden oluyor. Önemli bir ticari ürün olması, sigara ile ilgili çalışmalarında sürekli artmasına sebep oluyor. Bununla birlikte teknolojide yaşanan gelişim, sadece bu anlamda yeni buluşlara da sahne olmuyor. Örneğin son yıllarda giderek daha hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya ve kullanılmaya başlanan elektronik sigara, sigarayı bırakabilmek için başvurulan en önemli araçlardan biri haline geldi.

Dünya genelinde e-sigara ile ilgili çeşitli yaklaşımlar bulunuyor. Buharlama sistemiyle, nikotin alımı yapılmasını sağlayarak, sigaranın diğer tüm zararlı etkilerinden kurtulmayı sağlayan bu ürün, zaman içerisinde nikotin seviyesinin periyodik olarak düşürülmesi ve tamamen bu bağımlılıktan kurtulunması olanağını sağlıyor. Ulaştığı başarının duyulması üzerine, dünya genelinde yoğun bir ilgi görmeye devam ederken, bir yandan da daha yeni özelliklere sahip ve sigara deneyimine çok daha yakın ürünlerin geliştirilmesine de devam ediliyor. Ülkemizde de elektronik sigara İstanbul ili başta olmak üzere, tüm illerimizde giderek daha fazla şekilde kullanılıyor.

Sigaranın bağımlılık yapmasında en büyük etkilere sahip duman, sürekli olarak kullanılmasından dolayı oluşan alışkanlıklar ve elbette yanı sıra içerisinde bulunan ve en fazla bağımlılığı oluşturan nikotin gibi tüm etkenleri bir araya getirerek, sigaraya en yakın deneyimi yaşatabilen bir sigarayı bırakma yöntemi olan elektronik sigara, bu özelliğiyle yeniçağın en önemli gelişmelerinden biri olmaya aday. Sigaraya karşı sürdürülen ve dünya genelinde ülkelerin resmi olarak sahip çıktığı savaşta en önemli yardımcı araçlardan biri haline gelen e-sigara, kullanılmaya başlandığı ilk andan itibaren, sigaranın zararlı etkilerinden çok büyük oranda kurtulunmasını sağlıyor. Kullanan kişinin isteğe bağlı bir şekilde beğenilen bir alışkanlık haline dönüştürme özgürlüğü bulunan sistemi sayesinde, sigara bağımlılığın oluşturduğu yoksunluk hissi kolayca atlatılabiliyor. Kişinin hiç zorlanmadan sanki sigara içmeye devam ediyormuş gibi sigarayı bırakma çalışması yapmasını sağlıyor. Ülkemizde dünyada da olduğu gibi yoğun olarak internet üzerinden gerçekleşen ticari hacmi, e-sigara ürünlerine hızlı, kolay bir şekilde ulaşılmasında önemli bir etken. Yanı sıra istenilen ürün seçiminin ve karşılaştırma analizlerinin internet üzerinden daha kolay yapılabilmesi de kullanıcılar için önemli bir avantaj. Bu anlamda en iyi hizmetlerden birini sağlayan elektronik sigara shop, sigaranın zararlı etkilerinden kurtulmanız ve aynı zamanda yakınlarınıza verdiğiniz etkileri bertaraf etmeniz için özel bir hizmet sunuyor.