Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2415.09
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şimdi bambaşka bir Türkiye var

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, "Bugün prangalarından bir bir kurtulmuş, yerli ve milli ruha sahip kıvılcımı harlayan medeniyet rüzgarının estiği bir Türkiye'yi görüyoruz" dedi.
Şimdi bambaşka bir Türkiye var
22 Haziran 2018 11:08:00
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, "Bugün prangalarından bir bir kurtulmuş, yerli ve milli ruha sahip kıvılcımı harlayan medeniyet rüzgarının estiği bir Türkiye'yi görüyoruz" dedi.

KORAY TAŞDEMİR

Türkiye 24 Haziran seçimlerine gün sayarken ekonominin aktörlerinden seçmenlere mesaj geldi. Ekonomik olarak Türkiye'nin darda olduğunu algısı ile seçmenlerin oy tercihlerini etkilemeye çalışanlara tokat niteliğinde cevaplar veren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, "Bundan 16 yıl önce zaten rayından çıkmış ekonomisi IMF reçetesine mahku00fbm edilen bir Türkiye vardı şimdi ise dünyada bütün yalnızlaştırma hamlelerine rağmen prangalarından bir bir kurtulmuş, yerli ve milli ruha sahip kıvılcımı harlayan medeniyet rüzgarının estiği bir Türkiye'yi görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Talepleri idam sehpalarıyla bastırılmış Türkiye vardı

Cesur, eski Türkiye'ti şu sözlerle tarif etti: "İnsanların bir doktor görmek, bir ilaca kavuşmak için saatlerce kuyruklarda bekleyip can verdiği, bebek, çocuk, yaşlı, kadın demeden hastanelerde hastaların rehin alındığı, uçağa binmenin üst sınıflara ait bir imtiyaz olarak görüldüğü, toplu taşıma hizmetleri unutulduğu için büyükşehirlerde bir yerden bir yere gitmenin saatler süren bir eziyete dönüştüğü, kızlarının sırf başörtüsü yüzünden üniversitelerde derslerine giremedikleri, mezun olamadıkları, dış dünyada köklerine ve tarihi, kültürel aidiyetlerine sırtını döndüğü için ciddiye alınmayan ve tehditlere boyun eğen, her türlü elverişli toplumsal dinamiğe rağmen yıllarca devam eden yoğun pahalılık ve enflasyon altında yorulmuş, çok partili hayat tarihi boyunca hak ve eşitlik mücadelesinde darbeler ve idam sehpaları ile talepleri bastırılmış bir halkın, inançlarına bağlılıkları yüzünden bir de sözde "aydın tasallutuna maruz bırakıldığı bir Türkiye vardı.

Yerli ve milli ruha sahip bir ülke olduk

Tarif ettiği eski Türkiye'den AK Parti ile birlikte bambaşka bir Türkiye'ye evrildiğimizi ifade eden Cesur, "Böyle bir Türkiye'den hamdolsun Yurt içinde kapatma davaları, e-muhtıra, FETÖ kumpasları, Gezi olayları, sahte iddialar, sahte ses kayıtları ve en nihayet darbe ve işgal girişimi... Yurtdışında ekonomimizi dize getirmek üzere önce IMF dayatmaları, IMF gidince de borsa ve döviz spekülasyonları, faizi arttırın baskıları; toprak bütünlüğümüzü hedef almak üzere Suriye ve Irak'ta Kürt devleti kurma projeleri, İsrail saldırganlığını destekleme ve çanak tutma politikaları, sahte davalar, ayıplı yasak ve engellemeler, tutulmayan sözler ve yalnızlaştırma hamlelerine rağmen prangalarından bir bir kurtulmuş, yerli ve milli ruha sahip kıvılcımı harlayan medeniyet rüzgarının estiği bir Türkiye'yi görüyoruz "dedi.

Her badire sonrası yeniden sıçradık

Ülkenin birliğine, refahına ve bütünlüğüne karşı atılan her adımın bu millet ve bu milletin lider kadrolarının feraseti, imanı ve aklıyla durdurulduğunu dile getiren Cesur, "Ve her durdurulan bir badire sonrası Türkiyem iz yeniden sıçradı. Bugün ise sağlık hizmetleri dünyanın ilgiyle takip ettiği bir başarı öyküsüne dönüşen, hastanelerinde insanların zengin-fakir demeden sosyal devletin ve medeniyetimizin ruhuna uygun şekilde ve uygun ortamlarda tedavi edilip, sağlığına kavuşturulduğu bir ülkeyiz. Ucuzlayan fiyatlar ve ülkenin en ücra köşelerinde dahi açılan havaalanları sayesinde havayolları, "halk yolları"na dönüşmüş bir ülkeyiz. Gençlerin etnik kökenleri, inançları, cinsiyetleri, ideolojileri ne olursa olsun eğitim haklarının korunduğu, açılan üniversiteler sayesinde puanlarının yettiği değil, istedikleri alanda eğitildikleri, bilgi toplumunu oluşturma ülküsüne yelken açmış bir ülkeyiz. Milli ideallerin hakim olduğu ve barış zamanında milli diplomasi stratejisi ile takip edilip, tehdit anında ise milli savunma sanayisinin gücüyle caydırıcılığını pekiştirmiş, milli bir dış politika ve savunma politikasına sahip, bölgesinde ve dünyada söz ve uygulamaları dikkatle izlenen oyun kurucu bir ülkeyiz" dedi.

Büyüyen Türkiye'den yanayız

Her türlü baskı, sözde aydın tasallutu ve dış mihrakların Türkiye'deki uzantıları tarafından sahnelenen pusu ve komplolara karşı yeni bir bilinçle canı pahasına direnen, davasından vazgeçmeyen, tekerliğe engel olan tümseği sökmüş, önüne kurulan bentleri yıkmış yüksek şuurlu, yüksek imanlı, yüksek değerli bir topluma sahip bir Türkiye'yi görüyoruz" diyen Cesur, "Bizler iş dünyası olarak istikrar ve büyüyen Türkiye'den yanayız. Dünün Türkiye'sine dönmeden geleceğin Büyük Türkiye'si için geceli gündüzlü üretmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.