Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şimdi de 8 bin kişinin olduğu hastaneyi ablukaya aldılar...

19 Ekim 2023 08:05:06
İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Al-Quds Hastanesi'nin çevresine hava saldırısı gerçekleştirdi. Filistin Kızılay'ı, bu saldırı anına ait görüntüleri kamuoyuyla paylaştı. Şu ana kadar hastane ve çevresinde can kaybına dair herhangi bir rapor gelmedi, ancak yaklaşık 8 bin Filistinlinin bu bölgede bulunduğu belirtiliyor.

Gazze Şeridi'nde gerçekleşen son olaylarda, İsrail'in Al-Quds Hastanesi yakınına düzenlediği hava saldırısı büyük bir endişeye yol açtı. Filistin Kızılay'ı tarafından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki Tel el-Hawa semtinde bulunan Al-Quds Hastanesi çevresine hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

Saldırı sırasında hastanenin hemen yanındaki ambulans bölgesine yönelik bombardımanın görüntüleri de kaydedildi.

Filistin Kızılayı'ndan Açıklama

Saldırı anına ait görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşan Filistin Kızılay'ı, hastanenin yakınında bulunan 8 binden fazla Filistinlinin yerlerinden edildiğini açıkladı. Şu ana kadar saldırı sonucu can kaybına dair bir bilgi verilmedi.

Filistin Kızılay'ı, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında; "İsrail, Gazze'deki Kudüs Hastanesi’nin çevresine yaklaşık yarım saattir yoğun hava saldırıları düzenliyor." ifadelerini kullandı.

Baptist Hastanesi'ne Katliam Saldırısı

Daha önceki günlerde, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 500'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Bu son saldırılarla birlikte İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik toplam kayıpların sayısı 3,478 kişiye yükselirken, 12,065 kişi de yaralandı.