Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sınırda 2'si FETÖ mensubu 3 kişi yakalandı

Türkiye'den yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan, aralarında 2 FETÖ mensubunun da bulunduğu 3 kişi yakalandı.
Sınırda 2'si FETÖ mensubu 3 kişi yakalandı
20 Ağustos 2023 17:49:27
Türkiye'den yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan, aralarında 2 FETÖ mensubunun da bulunduğu 3 kişi yakalandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3 kişi, hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda, yakalanan şahıslardan 2'sinin FETÖ terör örgütü üyesi olduğu tespit edildi." şeklinde ifadeler kullanıldı.

2 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığı içinde olduğu belirlenen 2 PKK/YPG mensubunu etkisiz hale getirdi." ifadesi yer aldı.

Barış Pınarı Harekâtı, sınır güvenliğine yönelik tehdit ve düşmanca tutumların artması nedeniyle, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 9 Ekim 2019 tarihinde saat 16:00'da, uluslararası hukuk ve BM Sözleşmesi'nin 51. maddesinde belirtilen meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatıldı.

hudut-karakolu_0d41b269bff1532f145f4e5b8d9d0c78.jpg

Harekâtın ana hedefi, sınır bölgelerinin güvenliğini sağlamak, güneyde terör koridoru oluşumunu engellemek ve yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerin evlerine ve topraklarına geri dönmelerini sağlamaktı. Yaklaşık 200.000 Suriyeli, güvenli ve isteğe bağlı olarak evlerine dönebildi.

Sivillerin güvenliğini tehlikeye atan mayınlar ve patlayıcılar ile terörist sığınakları ve tüneller tek tek imha edildi. Türk askerlerinin çabalarıyla tamir edilen okullarda 35.000 öğrenci yeniden eğitim görmeye başladı.

Harekâtın başlamasından itibaren:

464 okul tamir edilerek eğitime açıldı.

87 cami bakım ve onarımdan geçti.

7 kilise de bakım ve onarımdan geçti.

605 yerleşim yeri teröristlerden temizlendi.

Barış Pınarı Harekâtı'nın gerçekleştiği bölgede su ve elektrik gibi temel altyapı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla diğer kurumlarla koordineli çalışmalar devam ediyor.

Haseke ile Tel Tamir bölgesini besleyen Allouk Su Tesisi, koordineli çabalar neticesinde onarılarak yeniden işler hale getirildi. Bu tesisten Haseke ve kırsal bölgelere su sağlanmaya devam ediyor.

Bölgede kalıcı barışın sağlanması için Rusya Federasyonu ile işbirliği ve koordinasyon faaliyetleri sürdürülüyor. Toprak bütünlüğüne saygılı olmak ve aynı saygıyı komşularından beklemek, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hedeflenen başlıca prensiplerden biridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Barış Pınarı Harekâtı alanlarında hayatın normale dönmesi, Suriyeli kardeşlerin güvenliği ve huzuru, sınır emniyetinin korunması amacıyla faaliyetlerine kararlılıkla devam edecektir.

VF kat sağ