Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2399.56
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

SİPER Ürün-2 ilk atışını yaptı

26 Ağustos 2023 16:30:53
Türkiye'nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma ihtiyacını karşılamak üzere Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan proje çerçevesinde SİPER Ürün-2 Sistemi'nin ilk atışlı testi başarıyla tamamlandı.

Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla SSB tarafından başlatılan projenin bir parçası olarak SİPER Ürün-2 Sistemi'nin ilk atışlı testinin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Aselsan AŞ, Roketsan AŞ ve TÜBİTAK SAGE iş ortaklığı ile yürütülen SİPER Projesi kapsamında SİPER Ürün-2 Sistemi'nin ilk atışlı testi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu test, uçuş koşullarında veri toplanmasını sağlayarak ilerleyen aşamalarda kullanılmak üzere projeye katkı sağlamayı amaçlıyor.

SİPER Projesi'nin bir parçası olarak Ürün-1 sistemi için kabul faaliyetleri sürerken, Ürün-2'nin sistem/alt sistem geliştirme ve test aşamaları da devam ediyor. SİPER Ürün-2 sistemi, radarlar, komuta kontrol, füze fırlatma sistemi ve haberleşme sistemlerini içererek Ürün-1 ile benzer özelliklere sahip olup, daha uzun menzil ve irtifada etkili olma kabiliyetine sahiptir.

Haluk Görgün, açıklamasında "Siper Ürün-2'nin ilk atışlı test faaliyeti Sinop Test Merkezi'nden başarıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında emeği geçen ASELSAN'ı, ROKETSAN'ı, TÜBİTAK SAGE ve tüm alt yüklenici firmaları kutluyorum." şeklinde değerlendirmede bulundu.