Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sırbistan'daki 66. Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı'nda Türk standına okur ilgisi

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, bu yıl 66'ncısı düzenlenen Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı'ndaki Türk standı kitapseverlerin ilgisiyle karşılandı.
Sırbistan'daki 66. Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı'nda Türk standına okur ilgisi
21 Ekim 2023 22:00:06
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, bu yıl 66'ncısı düzenlenen Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı'ndaki Türk standı kitapseverlerin ilgisiyle karşılandı.

Başkentteki Belgrad Fuar Merkezi'nde "Yaşasın Kitaplar!" temasıyla açılan 66. Uluslararası Belgrad Kitap Fuarı'na, 15 ülkeden 400'den fazla yayınevi katıldı.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu fuarda ilgi gören Türk standını ziyaret etti.

Aksoy AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Sırbistan ilişkilerinin çok iyi seviyede olduğunu ifade ederek fuara Türkiye'den 6 yayınevinin katıldığını söyledi.

Hami Aksoy, "Bu fuarlar da bizim ilgimizi çekiyor. Bu sene çok güçlü temsil ediyoruz ve özel bir stant açtık bu da bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Sırbistan'da Türkçeye ilginin yüksek seviyede olduğunun altını çizen Aksoy, katılımcıların Türkiye standına büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Aksoy, "Eşim Dr. Canan Parmaksızoğlu Aksoy, Vatikan'da, Osmanlı-Vatikan ilişkileri alanında ders veriyor. Eşimin kitabı da yeni yayımlanmıştı, Genel Müdürlük onu da fuara dahil etmiş. Bu bizim için mutluluk ve gurur verici." diye konuştu.

- "Burada ilgi gören güzel bir katılımımız var"

Beyoğlu da "Fuara güzel bir stantla katıldık. Ülkemizden yayınevlerimizi de burada misafir ediyoruz. Bizim en önemli amaçlarımızdan birisi yayınevlerimizin yurtdışındaki yayınevleriyle işbirliği imkanlarını artırmak." ifadesini kullandı.

Kitap fuarlarına katılımların kültürel ilişkilerin gelişmesinde önemli bir adım olduğunu işarete eden Beyoğlu, "Bakanlık olarak dünyanın farklı bölgelerinde en önde gelen kitap fuarlarına katılım sağlıyoruz. Balkan coğrafyası içinde Belgrad Kitap Fuarı önemli fuarlardan bir tanesi. Bu sene burada ilgi gören güzel bir katılımımız var." şeklinde konuştu.

- Fuar 29 Ekim'de sona erecek

Fuar kapsamında Türkiye'den gelen yayınevleri ikili görüşmeler gerçekleştirecek ve "Çocuk Edebiyatı ve Çizgi Film Uygulamaları" ve "Türkiye Kitap Pazarı" konulu paneller düzenlenecek.

Öte yandan, Sırbistan'da bugüne kadar 82 kitap, 57 yazar ve 19 yayınevinin, Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen ve kısa adı "TEDA" olan; Türk Edebiyatı eserlerinin yabancı dillere çevrilmesini ve yayımlanmasını desteklemek amacıyla yurt dışında veya yurt içinde faaliyet gösteren yayıncılara teşvik veren çeviri, yayım ve tanıtım destek programı kapsamında desteklendiği kaydedildi.

Belgrad'daki fuar, 29 Ekim akşamına kadar ziyaret edilebilecek.