Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Sivas Buruciye Şiir Akşamları'yla coştu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin birincisini Afyon'da yaptığı toplantının ikincisini ise Sivas Termal Otel'de gerçekleştirdi. İstişare toplantısına Türkiye'nin farklı illerinde bulunan dernek şubeleri ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldı.
Sivas Buruciye Şiir Akşamları'yla coştu
07 Kasım 2016 17:00:00
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin birincisini Afyon'da yaptığı toplantının ikincisini ise Sivas Termal Otel'de gerçekleştirdi. İstişare toplantısına Türkiye'nin farklı illerinde bulunan dernek şubeleri ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katıldı.

MUSTAFA UÇURUM- SİVAS

Sivas il gezisi ile başlayan program daha sonra gerçekleştirilen toplantılar ile devam etti. TDED Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem yaptığı açılış konuşmasında "Dilimiz Kimliğimizdir" vurgusunu yaparak dilimize sahip çıkmanın millu00ee birlikle çok yakın bir ilgisi olduğunun altını çizdi. F klavye gerçeğinden, Türkçe tabela hassasiyetinden, teknoloji dilinin Türkçe olmasının öneminden bahseden Ekrem Erdem, dernek olarak bu hassasiyetlerin her zaman devam edeceğini sözlerine ekledi. Milletler dilleri ile birlik ve bütünlüğünü sağlar ve devlet olurlar diyen Erdem, Türkçenin çok zengin bir dil olduğundan bahisle yabancı kelime kullanmak yerine dilimizin kelime türetme gibi üstünlüğünden yararlanarak yabancı kelimelere Türkçe karşılık vermek gerektiğini vurguladı. "Yapılacak bir dil şurası ile dilimizin sorunlarına emin ellerden katkı sağlamak isteriz. Anayasa Dili konulu çalışmamız gibi ses getiren bir şuranın olması dilimize verdiğimiz değerin de bir göstergesi olacaktır" diyen Ekrem Erdem, dilimiz bizim en net kimliğimizdir" sözü ile konuşmasını sonlandırdı.

Gönül dilini zenginleştirelim

Programda ayrıca toplantıya ev sahipliği yapan TDED Sivas Şubesi Alper Duran, Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, dernekler adına Manisa Şube Başkanı Selçuk Özdağ selamlama konuşması yaptı. Programın şeref konuğu ise Millu00ee Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dı. MEB Bakanı İsmet Yılmaz kültür şehri Sivas'ta böyle anlamlı bir toplantı yapıldığı için memnun olduğunu belirterek dilimize sahip çıkmanın eğitim ile mümkün olabileceğini ve bu aşamada en büyük rolün öğretmenlere düştüğünü ifade etti. "Okulsuz, sınıfsız, kitapsız eğitim olabilir ama öğretmensiz eğitim olmaz. Eğitim ortamlarını iyileştirdik, tam gün eğitime büyük oranda geçtik ve bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Toplumsal olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde dostlarımızda kusur aramak yerine kusurlarını kapatarak gönül dilini zenginleştirmeliyiz" dedi.

Misafirlere şiir ziyafeti

Program, akşam 10.'su gerçekleştirilen Buruciye Şiir Akşamları ile devam etti. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde tamamen dolu bir salonda yapılan şiir akşamlarında Türkiye'nin dört bir yanından gelen şairler şiirlerini seslendirdi. Gecede; Osman Sarı, Cengizhan Orakçı, Mehmet Şamil Baş, Güven Adıgüzel, Mustafa Uçurum, Raşit Ulaş, Alim Yıldız, Hüseyin Akkaya, Murat Soyak, Alper Duran, Hüseyin Akkaya, Kamil Çakır, Bilal Tırnakçı, İbrahim Yasak gecede yer alan şairlerdi. Sivas Belediyesi ve TDED Sivas Şubesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve Sivas türküleri ile renklendirilen program, şiir tadında paylaşımlarla sona erdi. Pazar günü ise Sivas kültür gezisi kapsamında Divriği ve Kangal ilçeleri gezildi. Program şubelerin faaliyet sunumları ve değerlendirme toplantısı ile sona erdi.