Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2428.85
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​SİYAH ARABALARIN TEMİZLİĞİ ZOR MUDUR?

​Araba almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri siyah arabaların temizliği zor mudur? sorusu olarak öne çıkıyor. Araba renklerinin temizlik üzerindeki etkisi kaçınılmazdır.
​SİYAH ARABALARIN TEMİZLİĞİ ZOR MUDUR?
16 May 2023 18:28:06
​Araba almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri siyah arabaların temizliği zor mudur? sorusu olarak öne çıkıyor. Araba renklerinin temizlik üzerindeki etkisi kaçınılmazdır.

Araba almak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri siyah arabaların temizliği zor mudur? sorusu olarak öne çıkıyor. Araba renklerinin temizlik üzerindeki etkisi kaçınılmazdır.

Araçların sahip oldukları renkler aracın dış görünüşüne doğrudan etki eden etmenlerin başında gelir. Araçtaki görüntüyü hoş gösteren ve dikkat çekici hale getiren renk skalaları alınacak modelin tercih edilmesi üzerinde de etki eder. ancak aracın dış görünüşünün güzel olmasının önemli olduğu kadar aracın temiz görünmesi de önemlidir. Bu yüzden araç almadan önce hangi renk alınması gerektiğini araştırmak önemli bir konudur. Renkler araçlar üzerinde farklı bir görünüm sergiler. Her rengin albenisi kendisine özgü olmakla birlikte kişinin zevkine göre de değişkenlik gösterir. Bu nedenle her renk kişinin bakış açısında ayrı bir yere sahiptir. Araç modellerinde en sık tercih edilen renklerden biri siyah olarak öne çıkar. Siyah renkli araçlar diğer renklere oranla daha fazla tercih edilir. Ancak siyah renkli arabaların kullanımı diğer arabalara göre daha zordur. Rengi itibari ile kiri ve tozu daha çok belli eden siyah renkli araçların temizlenme işlemi daha zahmetli olabiliyor.

araç_96353b265f1d1ede045bcaf05b3d76d2.jpg

SİYAH ARABALARI TEMİZLEMEK NEDEN ZORDUR?

Siyah arabaları temiz tutmak neden zordur? sorusu da yine merak edilenler arasında. Bu durumun ana nedeni siyah renginin sahip olduğu skaladır. Renk kontrastı yüksek olan siyah kir ve tozu daha çok belli eder. Siyah renk koyu ve parlak bir görüntüye sahiptir. Araba modellerinde kullanılan siyah renk aracın daha cazip bir hale gelmesini sağlar. Görüntünün daha çekici olmasını sağlayan siyah, neredeyse herkes tarafından sevilir. Ayrıca ısıyı da diğer renklere göre daha çok çeken siyah renk, bu bakımdan da lekelerin araç üzerinde daha görünür olmasına neden olur. Siyah renk, toz, kir, çamur ve su lekelerini belli eder. Özellikle oluşan su lekeleri siyah renk üzerinde kuruyarak hoş olmayan bir görüntünün oluşmasına sebebiyet verir. Özellikle temizlik noktasında hassasiyete sahip olan kullanıcılar bu durumdan rahatsız olabilir. Sürekli aracı temizlemek isteği gelse de bir noktadan sonra bu durum rahatsız edici ve zahmetli olabilir. Siyah renkli araç üzerinde lekeye neden olabilecek bir diğer etmen de kullanılan temizleyici maddelerdir. Araç temizliği için tercih edilen ürünler doğru şekilde temizlenmediğinde araç üzerinde istenmeyen lekelerin oluşmasına yol açabilir. Bu yüzden temizlikte kullanılacak ürünlerin yeterli ve doğru şekilde durulanıp kurulanması gerekir. Görünüşü itibari ile siyah renkli araçlarda oluşan toz ve kirin yanı sıra küçük kazalara bağlı olarak oluşan çizikler de kolayca fark edilir. Çiziğin boyutu çok küçük olsa da siyah renk üzerinde kolayca görünür. Bu da araç sahibini rahatsız edebilir. Yine siyah renkli araçlar yağmurdan ya da yıkama işleminden sonra su lekelerinin belirgin bir şekilde görünmesine sebep olur. Siyah renkli araçlar sürekli temizlense de oluşan polen, toz, kir ve su lekeleri görünürlüğünü sürdürmeye devam eder.

araba farı_1636dbc5132fe53b1696054e52af06ff.jpg

SİYAH ARABALARIN TEMİZLİĞİ NE SIKLIKLA YAPILMALIDIR?

Siyah arabaların temizliği ne sıklıkla yapılmalıdır? sorusu da yine merak edilen konular arasındadır. Araç temizlik ve bakımı genel olarak kullanıcıya bağlı bir durumdur. Ancak araçların genel temizliği için yeterli süre iki haftadır. Farklı renklere sahip araç modellerinde iki haftalık süre yeterli olsa da siyah renkler için durum biraz daha farklıdır. sahip olduğu renkten ötürü siyah renkli araçların temizlenmesi daha sık aralıklarla yapılabilir. Ancak bu durum yine kullanıcıyla alakalı olarak değişkenlik gösterebilir. Araç üzerinde bulunan kuş pisliği, toz, su lekeleri, kir veya çamur aracın görüntüsünü kötü anlamda etkiler. Araç sahibi bu durumdan rahatsız olduğunda araç yıkama süresini kısa tutabilir.