Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Siyonist İsrail lobisi AIPAC ABD Kongresini rüşvet çarkına bağladı

29 Kasım 2023 09:56:14
ABD'deki Siyonist İsrail lobisinin çatı kuruluşu AIPAC, ABD Kongresini rüşvet çarkına bağladı. Filistin'i savunan siyasilerin önünü kesmek için para dağıttı.

ABD’deki İsrail lobisinin çatı kuruluşu Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nin (AIPAC), Washington’da Filistin’i savunan ve İsrail karşıtı tutum alan siyasilerin önünü kesmek için milyonlarca dolar dağıttı.

ABD'deki İsrail lobisinin önde gelen kuruluşu Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC), gelecek yılki seçimlerde İsrail karşıtı tutumlarıyla bilinen siyasileri Kongre dışında bırakmak veya alternatif adaylara maddi destek sağlamak amacıyla çalışmalara başladı. Amerikalı Müslüman işadamı ve siyasetçi Nasser Baydoun, sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, AIPAC'ın Filistin kökenli Demokrat milletvekili Rashida Tlaib'e karşı aday olması için 20 milyon dolar teklif ettiğini iddia etti. Baydoun, AIPAC'ın teklifini reddederek, Amerika'nın seçim kampanyası finansman sisteminin çöktüğünü ve bu durumdan sadece zengin ve güçlü kişilerin yararlandığını ifade etti. İsrail lobisine karşı duruşunu sürdüreceğini belirten Baydoun, Amerika'yı ve işçi sınıfını öncelikli kılacak bir kampanya yürüteceğini vurguladı.

ABD'deki en büyük lobi grubu

Amerikalı bir yayıncı da sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir videoda AIPAC'ın ABD'deki faaliyetlerine değinerek ABD'deki en büyük lobi gruplarından biri olduğuna dikkat çekti.

ABD'li yayıncı paylaştığı videoda, "politikacılarımıza istediklerini yaptırmak için en çok parayı onlar veriyor.

Eskiden adı Amerika Siyonist Halkla İlişkiler Komitesi'ydi ama değiştirdiler. Ve hükümetimizdeki kişilere on milyonlarca dolar veriyorlar. Siyonist gündemlerini ülkemizde gerçekleştirmek için."

ABD'li yayıncı, İsrail politikalarını eleştiren bir siyasetçinin yerine kendi adamlarını geçirebilmek için milyonlarca dolar verdiklerini söyledi.

Hükümetin içinde İsrail'in Filistinlilere uyguladığı soykırıma karşı bir muhalefetin olmadığına dikkat çeken yayıncı, AIPAC'den en fazla parayı alanların başında ABD Başkanı Joe Biden'ın geldiğini söyledi.

VF kat sağ