Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Siyonist lobiler Elon Musk'ı hedefe koydu

22 Kasım 2023 07:35:08
Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, Filistin'e destek veren paylaşımlara izin verdiği için reklam ambargosu koyan küresel şirketlere yanıt verdi. Musk'ın cevabı, sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarıyla gündeme gelen işgalci İsrail'e karşı sosyal medya platformu X üzerinden yapılan paylaşımlara izin verdiği gerekçesiyle, Yahudi lobisinin hedefinde olduğu söylenen Elon Musk'a yönelik baskılar arttı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve dünya çapındaki önemli şirketler, sosyal medya platformu X'te reklam vermemeye karar verdi.

AB Komisyonu sözcüsü Johannes Bahrke, İsrail'in saldırılarını görmezden gelerek, sosyal medya platformlarındaki dezenformasyon ve nefret söylemindeki artış nedeniyle reklam vermemeye karar verdiklerini belirtti.

Reklam harcamalarını durduran şirketler, Musk'ın onayladığı iddia edilen "Yahudi karşıtı" bir gönderiyi gerekçe olarak gösterdi.

Elon Musk, Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi olarak, kamuoyundan gelen tepkilere ve "Yahudi karşıtı" iddialara yanıt verdi. İnsanlık için en iyisini dilediğini ve herkes için müreffeh bir gelecek istediğini vurgulayan Musk, "Hiçbir şey gerçeklerden daha fazlası olamaz." ifadesiyle iddialara cevap verdi.

Elon Musk, katıldığı bir televizyon programında, büyük firmaların reklam çekmesiyle ilgili soruya cevap verirken, platformundaki paylaşımlar ve Filistin ile ilgili paylaşımlara izin verdiği için reklam çeken şirketlere yönelik yatırımcı endişelerini değerlendirdi."

Sunucunun sorusuna yanıt veren Musk, ''Umurumda değil. Ben inandığım şeyleri söylüyorum. Bunun için para kaybedersem de kaybederim.'' dedi

Elon Musk, X Corp, Gazze'deki savaşla ilgili reklam ve abonelik gelirlerinin tamamını İsrail'deki hastanelere ve Gazze'deki Kızıl Haç/Kızılay'a bağışlayacak." açıklamasını yaptı.